Vragen PK over sloop pand in Holthees

Politiek 47 keer gelezen

HOLTHEES | Fractievoorzitter Han Welbers van PK heeft schriftelijke vragen gesteld over de sloop van een pand aan de Gildestraat 27a in Holthees. Welbers wil vooral van het college van B en W weten waarom de dorpsraad niet (vooraf) is betrokken bij het besluit.

Eerder dit jaar besloot de gemeente Boxmeer over te gaan tot sloop van het pand aan de Gildestraat in Holthees. Deze grond wordt niet verkocht aan derde, maar zal door de gemeente zelf ontwikkeld worden. Volgens Welbers 'leefden in Holthees ideeën voor een alternatieve bestemming van het pand'. Dat heeft de dorpsraad tijdens een overleg op 22 april kenbaar gemaakt. De gemeente Boxmeer houdt vooralsnog vast aan haar besluit.
Volgens Welbers zijn B en W bij de besluitvorming (mogelijk) voorbij gegaan aan het convenant tussen gemeente en dorpsraden, waarin wordt gesteld dat een wijk- of dorpsraad 'in een vroeg stadium betrokken wordt bij zaken die invloed hebben voor gebruik en beleving van de openbare ruimte of consequenties hebben voor de leefbaarheid'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant