Reindersmeer in De Maasduinen. (foto: Lia Oosterwijk)
Reindersmeer in De Maasduinen. (foto: Lia Oosterwijk)

Wandelexcursie met gidsen naar Reindersmeer in De Maasduinen

Kunst en cultuur 105 keer gelezen

WELL | Op zaterdag 18 juni vindt er in Nationaal Park De Maasduinen bij Well een wandelexcursie plaats. De wandeling met gids voert onder andere naar het Reindersmeer en is gratis. Denk aan stevig schoeisel.

De Maasduinen lenen zich graag voor een fijne wandeling. De grote afwisseling van bossen, heidevelden, vencomplexen en stuifzand is uniek te noemen voor Nederland. Tijdens deze excursie laten Maasduinengidsen meer zien van het Reindersmeer. Dit gebied is ontstaan door zand- en grindwinning. Waar vroeger de grote schepen op het meer lagen, kan er nu genoten worden van prachtige vergezichten over het water. Het geluid van kwetterende vogels maakt de natuurbeleving compleet.
Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.
De wandeling start zaterdag 18 juni om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen aan de Bosserheide 3E in Well.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant