Officiële bouwstart Danone Nutricia. (foto: Diana Derks)
Officiële bouwstart Danone Nutricia. (foto: Diana Derks)

Bouwstart Nutricia: hightech productiefaciliteit verguldt met 'pride and joy'

Zakelijk 564 keer gelezen

HAPS | 'Pride and joy'. Die woorden vielen meermaals tijdens de feestelijke bouwstart van de nieuwe productiefaciliteit van Danone Nutricia op bedrijvenpark Laarakker in Haps. Projectdirecteur Jean-Michel Lequin van Danone sprak van een 'great occasion'. "Dit is een unieke investering. In een productiefaciliteit die straks behoort tot de drie grootste fabrieken van Danone", aldus Lequin.

Lequin vertelde over de ontstaansgeschiedenis van de nieuwe productiefaciliteit in Haps, die een investering van 250 miljoen euro met zich meebrengt. "We hebben drie jaar geleden vijf landen met elkaar vergeleken en toen Nederland daar het beste uitkwam, hebben we vijftien locaties bezocht. Haps kwam verreweg als beste naar voren", onderstreept Lequin. "Danone heeft nog nooit eerder zo'n grote investering gedaan. Maar dankzij die investering krijgen we een hightech productiefaciliteit (van babyvoeding) voor de allerkleinsten. Voor Nederland en de export."

'Personeel maakt het verschil'
Fabrieksdirecteur Jeroen Boon van Nutricia Cuijk dook kort de bedrijfshistorie in en haalde nogmaals de 100 jaar oude relatie tussen Nutricia en Cuijk aan. "En in zekere zin is de missie nog altijd hetzelfde: nutrition for new life. De keuze voor Haps is mede gemaakt vanwege het talentvolle personeel hier. Onze medewerkers maken het verschil."
De eerste productielijn moet eind 2017 opgestart worden en in 2018 moet de nieuwe fabriek 'up to full speed' zijn. Nutricia produceert en exporteert de babyvoeding naar zo'n tachtig landen wereldwijd.
Gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Noord-Brabant zei 'dankbaar te zijn dat Danone heeft gekozen voor het Land van Cuijk'. "Brabant behoort al vijf eeuwen tot de top-5 wereldwijd qua agrifood en deze productiefaciliteit is de juweel in de kroon van Brabant en eigenlijk van West-Europa. In Haps wordt straks getoond hoe je in de toekomst veilig voedsel kunt produceren."
De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar nam tijdens de feestelijke bouwstart, die werd gemarkeerd met de onthulling van billboard op het bouwterrein, als laatste het woord. "Ik zie vreugde en trots. Op de geschiedenis, op de gemeenschapszin. Deze regio heeft veel te bieden en een wereldspeler als Danone heeft dat onderkend. Wij zijn er ook van overtuigd dat dit zorgt voor een spin-off voor de rest van het RBL."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant