Chantilly Lace treedt op tijdens Midzomernachtfeest in Mariakapel.
Chantilly Lace treedt op tijdens Midzomernachtfeest in Mariakapel.

Midzomernachtfeest in Mariakapel met 'Chantilly Lace'

Kunst en cultuur 156 keer gelezen

HOLTHEES | In de Mariakapel te Holthees vindt op zaterdag 18 juni weer het traditionele midzomernachtfeest plaats. Deze bijzondere avond en nacht wordt in Holthees gevierd met onvervalste Rock and Roll, gebracht door Chantilly Lace. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen aanwezig kunnen zijn, wordt de Midzomernacht al op zaterdag 18 juni gevier in plaats van, wat eigenlijk hoort, op de doordeweekse dinsdag 21 juni.

Voor veel mensen behoeft de groep Chantily Lace nauwelijks toelichting. Zij weten dat Chantilly Lace met het spelen van pure Rock 'n Roll al menig feesttent, podium en sociëteit op z'n kop heeft gezet. In het midden van de jaren '90 besloten vijf jonge heren Rock 'n Roll te gaan spelen in de stijl van Jerry Lee Lewis, Little Richard, Chuck Berry en Elvis Presley. Wild, spannend, eerlijk en opwindend diende het te gaan worden... En dat werd het ook. Gewapend met piano, bas, gitaar, drums en sax wordt het publiek bespeeld. Klassiekers als 'Great Balls Of Fire', 'Johnny B Goode', 'Tutti Frutti' en 'Blues Suede Shoes' vliegen het publiek om de oren. Chantilly Lace staat bekend om zijn live performance; het podium is een apenkooi en stilstaan is er voor het publiek niet bij. De strategie blijkt te werken. Er wordt met veel succes gespeeld in de grote Nederlandse zalen, zoals Paradiso Amsterdam, Tivoli in Utrecht, De Effenaar in Eindhoven en nog veel meer poppodia en feesttenten.
Het Midzomernachtfeest is zaterdag 18 juni vanaf 20.30 uur in de Mariakapel in Holthees. Inloop vanaf 20.30 uur. Kaarten kosten 15,00 euro. Vanwege de grote animo is het raadzaam vooraf te reserveren via tel. (0478) 63 63 90/63 69 48 of www.mariakapel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant