'The Danish Girl' is de laatste film voor de zomer van Filmhuis Mill.
'The Danish Girl' is de laatste film voor de zomer van Filmhuis Mill.

Filmhuis Mill op woensdagavond 15 juni met 'The Danish Girl'

Kunst en cultuur 66 keer gelezen

MILL | Op woensdagavond 15 juni staat voor de laatste keer dit seizoen het Filmhuis op het programma in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. Dat om 20.00 uur met de film 'The Danish Girl'. Hierna is er een zomerstop en start het nieuwe filmseizoen weer op zondag 11 september met een ontbijtfilm.

'The Danish Girl' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Einar Wegener en Gerda Gottlieb, twee Deense kunstenaars uit de jaren twintig. Hun huwelijk nam een drastische wending toen Einar (Eddie Redmayne) op een dag inviel voor een vrouwelijk model dat normaal door Greta (Alicia Vikander) zou geschilderd worden. Wat begon als een onschuldig spelletje, eindigde met een geslachtsoperatie die heel de wereld met verstomming sloeg. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan...

Informatie
De toegang voor de filmvoorstellingen in Myllesweerd is 5,00 euro en dat is inclusief een consumptie. Tickets zijn af te halen aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill, aan de kassa en online te bestellen. Meer weten over de film- en overige theatervoorstellingen (voor seizoen 2016-2017) in Myllesweerd? Surf dan naar www.myllesweerd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant