Cuijkse schrijfster wint landelijke boekenprijs.
Cuijkse schrijfster wint landelijke boekenprijs.

Cuijkse schrijfster Ineke Kraijo wint Het Hoogste Woord 2016 

Kunst en cultuur 102 keer gelezen

CUIJK/HOUTEN | Tijdens een feestelijke bijeenkomst in CBC 't Gulden Boek in Houten is vanmiddag bekendgemaakt dat Ineke Kraijo uit Cuijk met haar boek 'Eileen', uitgeverij Mozai¨ek, winnaar is geworden van Het Hoogste Woord 2016. De jury was unaniem en prees het derde deel in de Ierlandreeks. "Kraijo heeft goed nagedacht over dit verhaal waarin de spanning goed is gedoseerd. Ze weet de aandacht van begin tot eind vast te houden. Dankzij haar soepele, beeldende schrijfstijl komt het verhaal, de personages, en de geschiedenis en folklore van Ierland op aansprekende wijze tot leven. Het christelijk element is op een natuurlijke manier verweven in het verhaal", aldus de jury.

De vakjury Het Hoogste Woord (opgericht in 1996) kiest jaarlijks uit een stapel boeken van deelnemende christelijke uitgeverijen e´e´n boek als het beste christelijke boek van het jaar. De winnaar van Het Hoogste Woord ontvangt € 350,- en een keramieken beeld van Hennie van Hartingsveldt. Voor Het Hoogste Woord 2016 waren genomineerd: Willeke Brouwer met Silvester en de bizarre verhuizing (uitgeverij Callenbach), Els Florijn met Middernachttrein (uitgeverij Den Hertog) en Ineke Kraijo met Eileen (uitgeverij Mozai¨ek). 
De jury Het Hoogste Woord bestaat uit: Peter Dijkstra, docent NE/opleider, leescoo¨rdinator PABO Driestar; Marije Kok, literair vertaler, redacteur, recensent; Annette van der Plas, recensent ND/RD; Annemarie Prins, voorzitter, redactie FB/website christelijkekinderboeken.nl, TW @chrkinderboeken; Caroline van Vulpen, leerkracht, Vulpen Leerondersteuning, Leescultuur. 
St. Platform Christelijke Kinderboeken 

Initiatief
De Juryprijs Het Hoogste Woord is een initiatief van de Stichting Platform Christelijke Kinderboeken, die zich - als voortzetting van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken - inzet voor kwaliteit in en promotie van christelijke kinderboeken. Kijk ook op www.christelijkekinderboeken.nl.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant