V.l.n.r.: René van Wilderen (operator), Tom Luijckx (penningmeester), Henk Ruijs (PR) en Maarten Slooves, voorzitter filmcafé Grave.
V.l.n.r.: René van Wilderen (operator), Tom Luijckx (penningmeester), Henk Ruijs (PR) en Maarten Slooves, voorzitter filmcafé Grave.

Filmcafé Grave hoopt snel op doorstart: 'Wij willen heel graag'

Kunst en cultuur 131 keer gelezen

GRAVE | Filmcafé Grave wil na de brand in het Pallazo-theater graag een doorstart maken in Het Arsenaal. Maarten Slooves, voorzitter van de Stichting Filmcafé, is duidelijk: "Wij willen heel graag!"

Door Annelies Graafsma

Financieel directeur Hindriksen (Jan des Bouvrie, eigenaar Arsenaal) reageert op de vraag naar de mogelijkheden: "Het Filmcafé heeft ons nooit een vraag gesteld. Wij zijn in gesprek met de exploitant, Michael van Doorn. Andere vragen kennen we niet. Bij ons is geen voorstel van het filmcafé binnengekomen. Als eigenaar van het gebouw willen we vernieuwend bezig zijn. Daarom hebben wij de consultants Van Rooij en Wortmann in de arm genomen."
Deze adviseurs laten schriftelijk weten: "We hebben in 2014 marktonderzoek gedaan. We zijn in gesprek gegaan met Van Doorn die nu de rol van kwartiermaker heeft en ondertussen naam maakt met 'Arsenaal Drinken & Eten'. Van Doorn organiseert ook evenementen en congressen. Op dit moment kijken we, samen met Van Doorn en Des Bouvrie, naar structurele invulling van het hele gebouw, waar heel Grave iets aan heeft. Dat plan ligt op de tekentafel, alles is nog mogelijk. We kijken naar een mix van activiteiten. Het is te vroeg om uitspraken te doen."
Van Doorn: "Ik spreek Filmcafévoorzitter Slooves regelmatig en ben enthousiast. Het is alleen een zakelijk proces waarbij de stappen zorgvuldig genomen moeten worden." Slooves benadrukt: "Wij zijn liefhebbers maar willen graag een professionele filmcabine en -zaal. We begrijpen nu dat er tussenstappen gemaakt moeten worden, daar praat ik graag over." Van Doorn: "Het zou mooi zijn als we 'aangepast' kunnen beginnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant