Jeroen Beuken nieuwe Business Developer voor Land van Cuijk. (foto: © Beuken Advies)
Jeroen Beuken nieuwe Business Developer voor Land van Cuijk. (foto: © Beuken Advies)

Jeroen Beuken nieuwe Business Developer voor Land van Cuijk

Zakelijk 736 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De vijf gemeenten in het Land van Cuijk hebben Jeroen Beuken benoemd tot Business Developer. Beuken zal in opdracht van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis op zoek gaan naar bedrijven die zich willen vestigen in één van de vijf gemeenten. "Onze regio mag trots zijn op het grote aantal bedrijven dat er al is gevestigd."

Hij heeft vele jaren advieservaring in het begeleiden van (internationale) bedrijven op het gebied van huisvestings- en locatievraagstukken. Daarnaast is hij werkzaam geweest bij verschillende gemeenten, commerciële vastgoedbedrijven en bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Jeroen Beuken is goed bekend met de omgeving; hij is opgegroeid in Boxmeer en heeft op het Elzendaalcollege gezeten. Na de middelbare school heeft hij Stedelijke en Regionale Planning gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Samenwerken
Jeroen Beuken is ambitieus en ziet kansen: "Het is essentieel dat de ondernemer en de ambtenaar elkaar begrijpen, versterken en samenwerken. Ze hebben elkaar nodig, maar ook het bedrijfsleven onderling moet elkaar opzoeken en samenwerken. De regio Land van Cuijk mag trots zijn op het grote aantal bedrijven dat er al is gevestigd en dat een belangrijke bijdrage levert aan de economie van deze regio. Ik wil bijdragen aan het verder uitbouwen van het economische profiel door partijen met elkaar te verbinden. Ik nodig het zittende bedrijfsleven – maar vooral ook de potentiele vestigers en intermediairs – uit om zich bij mij te melden om samen de regio verder vorm te geven."

Werkzaamheden
Tot de belangrijkste werkzaamheden van de nieuwe Business Developer Land van Cuijk Jeroen Beuken behoren onder andere de werving van (nieuwe) bedrijven die willen investeren en innoveren in het Land van Cuijk en het ontwikkelen van een juiste samenhang in de marketinginstrumentenmix. Ook het signaleren van ontwikkelingen in de markt en het omzetten daarvan in concrete kansen is een belangrijk actiepunt. Verder zal hij – samen met ondernemers en andere stakeholders – bestaande bedrijventerreinen verder ontwikkelen, en stimuleert en optimaliseert hij het huidige vestigingsbeleid. Ten slotte draagt hij zorg voor de kwaliteit en de klanttevredenheid en onderhoudt hij het contact met en adviseert hij de bestuurders van de verschillende gemeenten.
De wethouders Peter Stevens (Boxmeer) en Maarten Jilisen (Cuijk), bestuurlijk trekkers Economische Zaken in het Land van Cuijk, leggen uit: "In de strategische visie Land van Cuijk staat de ambitie om een goed vestigingsklimaat te creëren voor zowel burgers als bedrijven. In de regio wordt al jarenlang samengewerkt op het gebied van economisch beleid. Samenwerken op dit beleidsterrein is in het Land van Cuijk onomstreden. Zeker op economisch terrein zijn er geen gemeentegrenzen, aangezien goederen en personen niet alleen pendelen binnen een gemeente. Daarom is het goed dat we nu ook echt een Business Developer hebben aangesteld met een concrete opdracht."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant