Philharmonie zuidnederland speelt met Semper Unitas in de Schouwburg.
Philharmonie zuidnederland speelt met Semper Unitas in de Schouwburg.

Philharmonie zuidnederland ontmoet toporkest Semper Unitas

Kunst en cultuur 186 keer gelezen

CUIJK | Philharmonie zuidnederland is ontstaan uit een fusie tussen het Limburgs Symfonie Orkest en het Brabants Orkest. Voor de zomer begint, trekt het orkest door Limburgse en Brabantse theaters om regionale top-amateurorkesten te ontmoeten. Op dinsdag 28 juni komt Philharmonie zuidnederland voor de derde maal dit seizoen naar Schouwburg Cuijk voor een nieuwe muzikale uitdaging. Ditmaal ontmoet de Philharmonie zuidnederland toporkest Harmonie Semper Unitas uit Sambeek.

Harmonie Semper Unitas speelt al jaren in de concertdivisie, het hoogst haalbare amateurniveau. Het orkest speelt een celloconcert van Gulda en enkele delen uit het spectaculaire 'El Olimpo' van Oscar Navarro.

Philharmonie zuidnederland
Het symfonieorkest verrast het publiek met werken van Mendelssohn, Ewald, Verdi en Nielsen. Als kers op de taart speelt Philharmonie de 'Nabucco Ouverture' van Verdi onder leiding van Geert Mooren, de dirigent van Semper Unitas.

Informatie
Het gezamenlijk concert van Philharmonie zuidnederland en Semper Unitas is dinsdag 28 juni om 20.15 uur. De toegangsprijs is 15 euro (incl. consumptie en garderobe). Kaartverkoop via Schouwburg Cuijk aan de Grotestraat (dinsdag tot en met vrijdag; 15.00 tot 18.00 uur), tel. (0485) 31 43 44 of www.schouwburgcuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant