Miniatuurkermis keert terug naar Boxmeer.
Miniatuurkermis keert terug naar Boxmeer.

Miniatuurkermis keert terug en verhuist naar Weijerkapel in Boxmeer

Kunst en cultuur 131 keer gelezen

BOXMEER | De miniatuurkermis krijgt door het grote succes van vorig jaar een vervolg. Ditmaal niet in het voormalig postkantoor, maar in de Weijerkapel aan De Raetsingel 1 in Boxmeer.

De verschillende modelbouwers pakken flink uit dit jaar en blijft het niet alleen bij kijken, maar kun je zelf ook een attractie besturen. Marco Frericks showt zijn nieuwste stand met de titel 'Altijd kermis in Nijmegen'. Dit fraaie gezellige decor heeft een achtergrond in sfeer met de Waalbrug en de Stevenskerk. Nieuw is ook het 'Europarad', met de vele lampjes een lust voor het oog en er rijdt een mooi oud tramstel. Marco neemt ook een stukje van zijn miniatuur Oktoberfeest mee, dat hij speciaal voor de expo in Sittard heeft gemaakt. Ook deze stand heeft een reuzenrad en een kermiscafé.  
  
Nieuwe attracties
Master Lego modelbouwer Dennis van Ooijen uit Oss komt evenals vorig jaar met zijn stand met veel nieuwe attracties. Dennis vindt het leuk om attracties uit te zoeken die buiten ook te zien zijn en weet daar menig kermisbezoeker en zelfs kermisexploitant mee te verrassen.
Nieuw is de kermissimulatie vanuit een echte kermiskassa. Via een origineel bedieningspaneel promoot je je 'eigen' attractie compleet met geluid, muziek en licht.
 De miniatuurkermis is geopend op vrijdag 24 juni van 19.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 14.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 21.00 uur.

Lees meer over de Boxmeerse kermis in de speciale bijlage van nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 21 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant