Boxmeer houdt op zondag 26 juni weer een prikkelarme kermis.
Boxmeer houdt op zondag 26 juni weer een prikkelarme kermis.

'Succesvolle' Prikkelarme Kermis keert terug in Boxmeer

Kunst en cultuur 163 keer gelezen

BOXMEER | Voor kinderen met autisme, epilepsie of een niet aangeboren hersenafwijking zit een bezoek aan de kermis er normaal gesproken niet in. Muziek, licht, beweging en drukte zijn voor deze 'vergeten doelgroep' meestal teveel van het goede. Niet in Boxmeer, want de kermisexploitanten en de gemeente Boxmeer hebben voor het tweede jaar op rij de handen ineen geslagen voor de organisatie van een Prikkelarme Kermis op zondag 26 juni van 12 tot 14 uur.

"Het was vorig jaar een groot succes", kijkt kermisambtenaar Antoine Eijkens terug op de eerste editie in 2015. "Zo'n 250 kinderen uit de doelgroep bezochten beide uurtjes. Bovendien hadden we erg veel vrijwilligers die de exploitanten begeleiden bij de uitleg over de attracties, zoals het aantal rondjes dat een attractie draait. We hebben gemerkt dat de exploitanten er graag aan meewerken. We hebben het draaiboek van vorig jaar erbij gepakt en op een paar puntjes aangepast. Complimenten ook aan Jan van Neerven en Ton Kelders, die veel voorbereidend werk voor de Prikkelarme Kermis hebben gedaan."

'Plezier voor iedereen'
"Iedereen hoort kermisplezier te kunnen hebben", vertelt wethouder Willy Hendriks-van Haren, "maar voor kinderen en jongvolwassenen en anderen die slecht tegen prikkels van buitenaf kunnen, wilden we ook iets doen. Dat is de Prikkelarme Kermis geworden."
Boxmeer heeft het idee afgekeken in Beek en Donk, waar sinds 2012 een soortgelijke kermis wordt georganiseerd. "Het succes van vorig jaar is ook gaan rondzingen in de regio. De kermisorganisatie van Groesbeek heeft ons benaderd of zij deze jaargang met ons mogen meekijken, omdat zij plannen hebben om na de zomer ook een Prikkelarme Kermis in Groesbeek te organiseren", besluit Eijkens.

Lees meer over de Boxmeerse kermis in de speciale bijlage van De Maas Driehoek van dinsdag 21 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant