Een echtpaar uit Noord-Holland had een een parenclub willen realiseren in Katwijk. (archieffoto: Diana Derks)
Een echtpaar uit Noord-Holland had een een parenclub willen realiseren in Katwijk. (archieffoto: Diana Derks)

Rechtbank: vergunningen parenclub Katwijk terecht geweigerd

  •   keer gelezen

KATWIJK | Burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk mocht vergunningaanvragen afwijzen voor een op te richten parenclub in Katwijk. Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag geoordeeld. Een echtpaar had de burgemeester om een exploitatievergunning en een drank- en horecavergunning gevraagd omdat ze een parenclub willen oprichten in Katwijk. De burgemeester wees hun verzoek begin dit jaar af.

Volgens de burgemeester zijn er voldoende aanwijzingen dat er ernstig gevaar bestaat dat de man de aangevraagde vergunningen ook zal gebruiken om strafbare feiten te plegen. Dat blijkt volgens de gemeente Cuijk uit een advies van het Landelijk Bureau Bibob (LBB).
Volgens het echtpaar ondervinden ze door de afwijzing groot financieel nadeel, onder meer omdat ze voor de start van de parenclub erg veel kosten hebben gemaakt. Bovendien moeten ze de woning bij de boogde parenclub verlaten als de vergunningen niet worden verleend. Ook stellen ze dat de burgemeester onvoldoende heeft gekeken of het advies van het LBB zorgvuldig tot stand is gekomen. De burgemeester had volgens het echtpaar moeten kijken naar de ernst van de strafbare feiten en naar het feit dat de man niet veroordeeld is voor de feiten die het LBB noemt.

Meer berichten