Nieuw hoofdstuk in conflict tussen Dorpsraad Smakt-Holthees en gemeente Boxmeer.
Nieuw hoofdstuk in conflict tussen Dorpsraad Smakt-Holthees en gemeente Boxmeer.

'Onbegrijpelijk dat politiek zich na eenzijdig verhaal achter college schaart' (ingezonden)

Column 110 keer gelezen

Geacht college van B en W van de gemeente Boxmeer,

Naar aanleiding van het uitgaan van uw Persbericht van 17 juni 2016 willen wij toch graag onze kant van het verhaal weergeven.

Wij betreuren het dat wij dit persbericht via de dorps en wijk coördinator toegestuurd moeten  krijgen in plaats van de gebruikelijke kanalen. Dit geeft precies aan waar het betreft de communicatie tussen Gemeente en Dorpsraad misloopt. Ondanks de slechte communicatie hebben wij steeds getracht om het gesprek open te houden, dat in tegenstelling met wat er in de persverklaring geuit wordt. Echter met een College die geen antwoord kan of wil geven ben je snel uitgepraat. De gesprekken die plaats gevonden hebben tussen onze Voorzitter en de Burgemeester, en de afspraken die daaruit voorgekomen zijn werden reeds geschonden voor dat de inkt droog was. Een betreurenswaardige situatie die ons geen andere ruimte bood dan om in actie te komen in de ultieme poging de sloop van de peuterette te vertragen, in de hoop om alsnog in gesprek te komen.

Wij betreuren het dat onze ludieke actie wordt gezien als het persoonlijk beschadigen van gemeente bestuurders; dit is naar onze mening zeker niet het geval en wij distantiëren ons van deze uitspraak. Dat de poster als kwetsend wordt ervaren vinden wij jammer, maar het geeft wel aan dat wij met een college te maken hebben dat zich niet als volwassenen gedraagt en niet de waarheid spreekt.

Met de uitspraak dat wij de communicatie uit de weg gaan zijn wij het niet eens! Op de uitnodiging voor een spoedoverleg op 15 juni konden wij door omstandigheden niet ingaan en hebben aangegeven dat dit pas mogelijk zou zijn op 21 juni aanstaande vanaf 19.00 uur. Hier hebben wij geen reactie meer op mogen ontvangen. Wij hebben een afspraak omtrent de communicatie met de raadsfractie VDB/LO gepland op 28 juni om 20.00 uur. Ook met andere fracties zijn wij in overleg over de wijze van communiceren. Hiermee geven wij duidelijk aan dat wij bereid zijn om de dialoog aan te gaan. Wij zijn dan ook zeer verbaasd en teleurgesteld dat ook zij unaniem afstand nemen van onze actie.

Het is onbegrijpelijk dat in onze democratie het College niet eerst op gepaste wijze met de dorpsraad in gesprek wil gaan welke mogelijkheden er met de peuterette zijn alvorens tot sloop over te gaan. Het hardnekkig doorzetten van de sloop ervaren wij als een dictatuur en kost de gemeenschap onnodig veel geld in een samenleving waarbij duurzaamheid voor op staat.
Het is ook onbegrijpelijk dat de fractievoorzitters na een eenzijdig verhaal,  zich scharen achter het college besluit. Jammer dat wij niet de kans hebben gehad om ons verhaal te doen.

Wij hopen en gaan ervan uit dat deze toelichting ruimte biedt om alsnog met elkaar in gesprek te komen ondanks de meningsverschillen.

Dorpsraad Smakt-Holthees

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant