Toertele ien de Nierswei. V.l.n.r. Natascha van de Kamp, Hay van Arensbergen, John ten Haaf, Robèr Aarnoutse, Jop Arts en John van de Kamp. (foto: Jos Gröniger)
Toertele ien de Nierswei. V.l.n.r. Natascha van de Kamp, Hay van Arensbergen, John ten Haaf, Robèr Aarnoutse, Jop Arts en John van de Kamp. (foto: Jos Gröniger)

Toertele ien de wei: genieten van bier en veel meer

Kunst en cultuur 159 keer gelezen

GENNEP | De Maaskemp is op zondag 26 juni de plaats waar de derde editie van Toertele ien de wei gehouden wordt. Biersociëteit De Toertel heeft toestemming om in een wei aan de Maaskempweg het intieme bierfeestje te houden. Voor de gelegenheid wordt het Toertel Weissenbier op fles geserveerd.

Door Jos Gröniger

Toertele ien de wei gaat terug in de tijd. 'Back to basic' is het motto van het jaarlijkse evenement dat een initiatief is van (voormalig) bierbrouwer Hay van Arensbergen en slijter John van de Kamp. Het is het vervolg op het Gennepse Tortelduivenbierfeest dat in de jaren '80 gehouden werd. Toertele ien de wei heeft echter een bescheidener karakter.

Gezellig onderonsje
Leden van Biersociëteit De Toertel trekken zondag de Maaskemp in voor een gezellig onderonsje. Vanaf 11.00 uur genieten zij van het bier en natuurlijk van de Bourgondische lunch die mogelijk gemaakt wordt door Gennepse producenten. De kaas van kaasfabriek Aurora, de worst van slager Aarnoutse en de eieren van boerderijwinkel Ten Haaf worden gegeten samen met het brood van Arts Bakkers van Hier. Deze versnaperingen zijn aangevuld met een goed gesprek en een bescheiden muziekje de ingrediënten voor Toertele ien de wei.

Kaartverkoop
Ook voor niet-leden van de Biersociëteit zijn kaarten voor Toertele ien de wei te koop bij Wijnhuis John van de Kamp aan de Spoorstraat in Gennep. Omdat een gelimiteerd aantal mensen toegelaten wordt het aantal beschikbare kaarten navenant.
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Biersociëteit De Toertel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant