Het Overloons Toneel speelt 'Trammelant in de achtertuin'.
Het Overloons Toneel speelt 'Trammelant in de achtertuin'.

'Trammelant in de achtertuin' in openluchttheater

Kunst en cultuur 119 keer gelezen

OVERLOON | Het Overloons Toneel (HOT) bereidt zich voor op de familievoorstelling 'Trammelant in de achtertuin', te zien op zondag 3, woensdag 6, zaterdag 9 en zondag 10 juli in het Openluchttheater in Overloon. Een vermakelijke gezinsvoorstelling, voor jong tot oud.

In Trammelant in de achtertuin wordt gespeeld, muziek gemaakt en gezongen. Naast de volwassen spelers, doen ook vier jeugdspelers mee. Het verhaal: Lasse, een jongen van twaalf jaar, komt met zijn vader bij zijn oma wonen. Oma Koosje heeft een grote, mooie tuin. Lasse wordt vrienden met de dieren die er leven: twee poezen, een kip en een kraai. Ook met de hond van de buren kan hij het goed vinden. Zijn vader weet echter van de tuin in korte tijd een puinhoop te maken. Een oude motor, huisvuil, afval van een verbouwing… het lijkt wel een vuilnisbelt! Als de appelboom in de lente niet meer wil bloeien, worden de dieren boos: dit mag niet gebeuren! En zo ontstaat er 'trammelant in de achtertuin'...
Het stuk werd in 2002 ook al door HOT uitgevoerd in het Openluchttheater. Anno 2016 is het in een nieuw jasje gestoken en wordt het gespeeld onder leiding van regisseur May Jansen. "Het jonge publiek kan zich identificeren met de lieve hoofdrolspeler Lasse, boos worden op de opvliegende vader en plezier hebben met de kraaiende kip, het maffe konijn en met de katten die elkaar in de haren vliegen. Een voorstelling in de openlucht is op zich al een feestje. Daarbij zorgen de decorbouwers en de kledingmakers voor een kleur- en fantasierijke vorm van de voorstelling, plezierig als een prentenboek!"
Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij de kassa, Plus Verbeeten, Restaurant Museumzicht en via www.openluchttheateroverloon.nl. Meer info via www.hetoverloonstoneel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant