Het zomerfestijn Beers Best beleeft alweer de 27ste editie.
Het zomerfestijn Beers Best beleeft alweer de 27ste editie.

Zomerfestijn Beers Best beleeft alweer 27ste editie

Kunst en cultuur 137 keer gelezen

BEERS | De traditionele snuffelmarkt, de altijd gezellige kindermarkt, de braderie en vele spetterende optredens en demonstraties: de voorbereidingen voor Beers Best 2016 zijn in volle gang. Op zondag 3 juli om 11.00 uur klinkt het startschot en vangt editie 27 aan.

Ieder jaar weer weten duizenden mensen - jong en oud - uit de regio dit zomerfestijn te vinden.
Op de snuffelmarkt is zoals elk jaar een grote variëteit aan bruikbare spullen te vinden. Daarnaast zijn er een kindermarkt, waar kinderen hun speelgoed verkopen, een hobbymarkt en een grote braderie. De organisatie van het braderiegedeelte is geheel in handen van organisatiebureau Eeri.

Vermaak en demonstraties
Voor vermaak wordt gezorgd door Clown Bartino. De Tienmorgen verzorgt wederom een kinderboerderij met een knuffelkoe. Na het spelen met de dieren van de kinderboerderij kunnen kinderen die dat willen geschminkt worden, of zich even lekker uitleven op het springkussen. Ook mogen alle kinderen proberen een heuse minigraver te besturen. En natuurlijk zijn de mensen van Duikteam Atlantis uit Cuijk weer van de partij. Bezoekers van Beers Best kunnen echte persluchtmaskers opzetten en een duik maken in het bassin.
Demonstraties die op veel bekijks kunnen rekenen, zijn de dansdemonstraties, verzorgd door de leerlingen van dansschool Chance4Dance. Ook zijn er dit jaar demonstraties van turnvereniging Olympia uit Cuijk en sculptuurzagen met een kettingzaag.

Feesttent
Pauzeren met een kop koffie, thee of wat sterkers kan in de feesttent, waar de 5-mansformatie Dusty Road optredens zal verzorgen. De band uit Batenburg is al 42 jaar een groot begrip in de regio. Met (h)eerlijke live muziek passen zij zich op ieder evenement moeiteloos aan aan hun publiek. Voor degenen die honger hebben, zijn er de hele dag diverse versnaperingen te verkrijgen. En wie een gokje wil wagen, kan vanuit de feesttent uiteraard weer meedoen met het Rad van Avontuur. Dat begint rond 12.30 uur te draaien. Er zijn ook dit jaar prachtige prijzen te winnen.
Beers Best is zondag 3 juli vanaf 11.00 uur. De entreeprijs bedraagt 3,00 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie is te vinden op www.BeersBest.nl.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant