De gemeenteraad van Boxmeer.
De gemeenteraad van Boxmeer.

'Het is tijd om zaken aan te pakken!' (ingezonden)

Ingezonden 87 keer gelezen

De kadernota 2016 komt spoedig naar de raad, te weten 30 juni. Een paar lichtpuntjes zijn te vinden, maar er is ook nog behoorlijk wat onduidelijkheid en op een aantal terreinen mist de VVD nog zaken die belangrijk zijn voor de inwoners van onze gemeente.

Uiteraard is de VVD tevreden dat na meerdere moties de afgelopen jaren eindelijk werk gemaakt is van onze wens naar professionele acquisitie. Ook zijn we verheugd dat er na jaren eindelijk gehoor gegeven is aan onze oproep om voor de atletiekvereniging een fatsoenlijke accommodatie te realiseren.
De VVD vindt het onacceptabel dat de mensen met een eigen woning gezien mogen worden als sluitpost op de begroting en melkkoe voor de Gemeente. De OZB is weer omhoog gegaan, tegen nationale trends in. De belastingdruk is in onze ogen nog steeds te hoog. De wethouder sprak de woorden: 'Wees niet bevreesd.' Wij houden de wethouder hieraan en verwachten geen verhogingen meer in de toekomst.

Ook zouden wij graag een strakkere handhaving zien. De BOA's kunnen veel gerichter ingezet worden. Doe wat met de signalen vanuit de dorpsraden of van burgers die overlast ervaren. Een tijdlang structureel op dezelfde plek handhaven is veel effectiever dan willekeurig veel plaatsen aandoen. De VVD heeft in de commissie van 16 juni al bij de andere partijen gepolst of hier draagvlak voor is.
Verder vragen we de gemeente het voortouw te nemen om de wateroverlast voor onze inwoners niet meer zo uit de hand te laten lopen.
Verder blijven wij van mening dat de A77 zo snel mogelijk doorgetrokken moet worden naar de A50. Niet alleen vanwege het economisch voordeel, maar zeker ook voor de ontsluiting van het Land van Cuijk ten opzichte van de rest van Brabant. Zet je daar als gemeente maximaal voor in. Ook is het van belang dat we het onderwijscentrum van de regio blijven. Een dependance voor de HAN is een goede optie.

En als het aan ons ligt hebben wij nog liever gisteren dan morgen één land van Cuijk. Efficiëntie en geldbesparing gaan zeker voor de individuele belangen van de vijf aparte gemeentes. En de kleine kernen hoeven hier helemaal niet op achteruit te gaan. Het gaat er sowieso toch wel van komen. Wij zitten in die situatie liever aan de knoppen dan dat de provincie of het Rijk dit voor ons bepaalt. En de zaken die met de juiste kaders wel snel aangepakt kunnen worden? Ga in gesprek met inwoners over een geschikte hondenspeelplek. Zorg dat er bij de Spoorstraat in Boxmeer een veilige oversteekplaats komt bij het spoor. En realiseer een gebied dekkend AED-netwerk. En blijf vooral goed in gesprek met dorps- en wijkraden. Dialoog is het belangrijkste medium. Kortom, genoeg wensen en vooral genoeg te doen…

Judith Logtens
Fractievoorzitter VVD Boxmeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant