Korting op verhuurderskorting moet leiden tot meer sociale woningbouw in Land van Cuijk.
Korting op verhuurderskorting moet leiden tot meer sociale woningbouw in Land van Cuijk.

Korting op verhuurdersheffing voor meer sociale woningbouw Land van Cuijk

Wonen 363 keer gelezen

DEN HAAG | Een korting op de verhuurdersheffing moet bijdragen aan meer sociale woningbouw in het Land van Cuijk. Het besluit werd vorige week genomen door Minister Stef Blok (Wonen) en sluit aan bij de wens van het CDA, dat al meermaals via een tegenbegroting voor een korting op de verhuurderskorting pleitte. "Of het voldoende is, moet nog blijken, maar het past bij onze wens om gebieden waar betaalbare woningbouw weinig van de grond komt tegemoet te komen", aldus Kamerlid Erik Ronnes (CDA) uit Boxmeer.

De korting op de verhuurdersheffing gaat voor heel Nederland gelden, maar in gebieden waar goedkope huurhuizen schaars zijn, wordt de korting het grootst. De heffingsvermindering zal 20.000 euro per woning bedragen in zogenoemde schaarstegebieden, en 10.000 per woning in de rest van Nederland. Ook het Land van Cuijk valt onder de 'schaarstegebieden'.
Deze maatregelen moet ervoor zorgen dat er door woningcorporaties - zoals Mooiland en Wonen Vierlingsbeek - extra gas wordt gegeven met het bouwen van dit soort woningen in deze gebieden. Voorwaarde is dat de huurprijs onder de zogeheten aftoppingsgrens van ongeveer 600 euro ligt. De maatregel draagt daarmee bij aan de betaalbaarheid omdat over het huurdeel boven de aftoppingsgrens geen of minder huurtoeslag wordt vergoed. De regeling loopt van 2017 tot 2021. "Het Land van Cuijk heeft dus voordeel bij deze regeling", weet Ronnes, die aangeeft blij te zijn dat 'er eindelijk beweging komt vanuit het kabinet'. "Het is overigens wel een koekje van eigen deeg voor de gezamenlijke corporaties. De minister verhoogt de opbrengst van de verhuurdersheffing, waarmee hij onder andere de heffingskortingen bekostigt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant