Gérard Zeegers neemt afscheid als directeur van De Bonckert.
Gérard Zeegers neemt afscheid als directeur van De Bonckert.

'Alle leerlingen elk jaar naar De Weijer dankzij BOC-fonds'

Onderwijs 211 keer gelezen

BOXMEER | Alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Boxmeer moeten minimaal één keer per jaar naar een theatervoorstelling in De Weijer kunnen. Dat is het doel van Gérard Zeegers, die deze week afscheid neemt als directeur van basisschool De Bonckert en als afscheidscadeau het BOC-fonds in het leven roept op dit mogelijk te gaan maken. "Onontbeerlijk voor volwassenen van nu en die van 2032", aldus Zeegers.

Gérard Zeegers heeft zijn fonds het Boxmeers Onderwijs Cultuurfonds (BOC-fonds) genoemd en hij nodigt de gasten die zijn afscheidsreceptie op vrijdag 8 juli bezoeken uit om een bijdrage aan dat fonds te leveren. "Nog te vaak wordt theater gezien als een leuk uitje. Dat is het ook, maar het is veel meer. Boeken, theatervoorstellingen, dans, muziek en beeldende kunst helpen ons om ons te verplaatsen in de mindset van een ander; geen overbodige luxe anno 2016)", legt Zeegers uit. "Goed dus voor het empathisch vermogen. Maar wat te denken van de fantasie en creativiteit? Onontbeerlijk voor de volwassenen van nu... En die van 2032."
Het BOC-fonds moet jaarlijks genoeg gelden opleveren om alle basisschoolleerlingen naar De Weijer te laten gaan, maar de voorkeur geniet dat zelfs leerlingen uit het voortgezet onderwijs op die manier kunnen kennismaken met kleinkunst in het Boxmeerse theater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant