De Graafse 'Walk of the Dogs' viert het eerste lustrum. (archieffoto: André van der Linden)
De Graafse 'Walk of the Dogs' viert het eerste lustrum. (archieffoto: André van der Linden)

Jarige 'Walk of the Dogs' dit jaar ook met de fiets, kar of motor

Sport 71 keer gelezen

GRAVE | Walk of the Dogs biedt bij het 5-jarig bestaan ook deelnemers 'op wielen' de gelegenheid mee te doen. Bij de editie in Grave, die woensdag 13 juli start, kunnen hondenliefhebbers ook kiezen om met hun hond op de fiets, in de hondenkar of op de motor 26 fraaie kilometers te maken ten bate van de opleiding van hulphonden van KNGF Amstelveen.

De organisatie gebruikt daarvoor een extra route: het met kunst aangeklede traject in het Land van Cuijk op de afstand die speciaal is toegevoegd om de 100e Nijmeegse Vierdaagse te vieren. De 55 kilometer-lopers worden op die route verrast met tientallen kunstwerken van regionale kunstenaars. De route start in Het Arsenaal en leidt via Escharen en Gassel naar Kasteel Tongelaer in Mill en Beers.
Ook de wandelaars (6 km) van Walk of the Dogs zullen op de slotdag (zaterdag 16 juli) een deel van die route lopen. Dat gebeurt in Escharen, waar wandelvereniging DEW deze keer een slobberplaats verzorgt.
De overige dagen lopen zij richting Gassel, Grave en Velp, waar Avant Spirit de kerk en klooster openstelt als slobberplaats. Ria Loeffen krijgt dit jaar op haar slobberplaats op de rand van Gassel en Escharen huskieroedel-leidster Tiffany Jane Felen en haar honden op bezoek (donderdag 14 juli). Zij wordt vergezeld door hondengedragstherapeute Silvie van Leeuwen. De bewoners van Catharinahof krijgen vrijdag 15 juli de meute op de koffie. Uitsmijter dit jaar is zaterdagavond 16 juli in Het Arsenaal de speciale hondentaart die Walk of the Dogs heeft laten maken.
Aanmelden kan per e-mail naar walkofthedogs@gmail.com of kijk op www.walkofthedogs.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant