Wim Hillenaar (rechts) wordt voorgedragen voor een tweede termijn als burgemeester van Cuijk.
Wim Hillenaar (rechts) wordt voorgedragen voor een tweede termijn als burgemeester van Cuijk.

Herbenoeming Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar

Politiek 184 keer gelezen

CUIJK | Ruim vijf jaar geleden werd Wim Hillenaar geïnstalleerd als burgemeester van Cuijk. Zijn eerste ambtstermijn eindigt per 1 februari 2017. Een burgemeester wordt benoemd voor een termijn van zes jaar.

Inmiddels is de herbenoemingsprocedure gestart. Die procedure gaat als volgt. Door de raad is onlangs een vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie, bestaande uit de fractievoorzitters, bereidt de herbenoeming voor. De commissie buigt zich over het functioneren van de burgemeester de afgelopen jaren en spreekt hierover desgewenst met derden. De profielschets uit 2010 en de verslagen van de jaarlijkse functioneringsgesprekken worden daarbij nadrukkelijk betrokken. Het werk van de commissie mondt uit in een aanbeveling aan de raad.

Aanbeveling
Op 3 oktober 2016 neemt de raad, tijdens een besloten vergadering, een besluit over de aanbeveling. De commissaris van de Koning adviseert vervolgens de minister van BZK, die op zijn beurt de burgemeester voor herbenoeming voordraagt bij Zijne Majesteit de Koning. Omwille van de privacy van de burgemeester en zijn bijzondere positie is het werk van de commissie verder geheim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant