Een zevental pop-up storen openen hun deuren in het oude centrum van Grave.
Een zevental pop-up storen openen hun deuren in het oude centrum van Grave.

Zevental 'authentieke' pop-up stores openen deuren in Grave

Centrum 214 keer gelezen

GRAVE | Zeven ondernemers in Grave openen op zaterdag 16 juli gezamenlijk een zevental pop-up stores in het oude centrum van het Maasstadje. De pop-up's vormen een gezamenlijk project van de VastGoedGroep Grave (CMG) en The Young Talent Group.

Willem Aalbers opent 'Le Mouton Bleu' aan de Rogstraat 15 in Grave. "Omdat ik al van jongs af aan antiek en curiosa verzamel zou ik ook best eens kunnen vallen onder de categorie hoarders. Nu is het moment aangebroken om van een heleboel dingen uit mijn verzameling afstand te doen", vertelt Aalbers.
Een paar panden verderop, in de Rogstraat 24, opent scheeps- en borduuratelier Compagnie Maritiem op 100 meter van de zaak 'Atelier 24', waar klanten de gelegenheid krijgen om kennis te maken met gerenommeerde kledingmerken.
Rob van Veen, al sinds 2002 actief als Rijdende Tinnegieter, opent aan de Rogstraat 22 een eigen tinnegieterij. Van Veen maakt verschillende producten in tin, zoals sleutelhangers, figuren, schaakspellen enzovoorts. Ook geeft hij demonstraties.
De Fahari Foundation opent een Snuffelmarkt aan de Klinkerstraat 22. De opbrengsten van de tweede handsverkoop gaan naar een project in Kenia, waar kinderen scholing, zorg en een thuis vinden.
Fotoclub De Soos richt bij het voormalige Rabobank-pand aan de Markt 3-5-7 een etalage in met fotografie. Welke ideeën er leven binnen het programma 'Historisch Grave', komt aan bod in de etalage van het pand aan de Rogstraat 23.

Blijvend karakter
De meeste pop-up stores zijn twee maanden actief. Jacco Arts opent aan de Klinkerstraat 9 zijn kunstgalerie ART(S). Deze galerie heeft echter een blijvend karakter en zal ook na 31 augustus nog operatief zijn. De hoop is dat dit voor meer pop-up stores zal gelden.
Op zaterdag 16 juli kan om 13.00 uur een wandeling worden gemaakt langs de zeven ondernemers. Startpunt is de Rogstraat 23. Meer informatie op www.beleefgrave.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant