Elles van Loenen van De Steenakker: 'Ons nieuwe programma is zeer divers en met een hoge kwaliteit.' (foto: Diana Derks)
Elles van Loenen van De Steenakker: 'Ons nieuwe programma is zeer divers en met een hoge kwaliteit.' (foto: Diana Derks)

'Focus bij De Steenakker ligt komend theaterseizoen op muziek'

Kunst en cultuur 64 keer gelezen

HAPS | Huistheater De Steenakker in Haps heeft de nieuwe programmering voor het theaterseizoen 2016-2017 bekend gemaakt. Het aantal voorstellingen is teruggebracht tot acht. "Zodat er wat ruimte is om artiesten los bij te boeken. Daarnaast zal de focus komend seizoen meer op de muziek liggen", vertelt Elles van Loenen van De Steenakker.

"Artiesten vinden het een prachtig podium om op te treden en keren ook graag terug", doelt Elles op de unieke setting van het kleinschalige zoldertheater (met 70 zitplaatsen), dat is opgetrokken tegen de voormalige spoordijk van het 'Duits Lijntje'. "Maar we hebben ook gemerkt dat het publiek helaas wat moeilijker de weg naar Haps vindt. Het aanbod aan cabaret is in deze regio bovendien zo groot dat we zijn teruggegaan naar twee cabaretshows. Vorig jaar hebben we wegens een gebrek aan animo zelfs een cabaretvoorstelling moeten cancelen. Dat willen we niet weer en daarom hebben we wat wijzigingen aangebracht in de programmering."

Uitschieters
De inzet voor het nieuwe theaterseizoen is volgens Elles dan ook vooral 'om de vaste publieksgroep (van 40 personen) te stabiliseren en uit te breiden'. "De voorbije twee jaar is gebleken dat mensen meer met de muziek hebben die wij programmeren. We boeken bewust de zogeheten uitschieters; artiesten die het bijzonder maken om voor om te rijden. Het programma is zeer divers en met een hele hoge kwaliteit. We zijn er erg trots op!"
De line-up van muzikanten bestaat uit Jan Rot - 'Jong & Veelbelovend' (zondag 25 september), Micheline van Hautem en Erwin van Ligten - 'A la carte' (zondag 6 november), Ti An Guis - 'Estorias' (zondag 12 februari 2017), Mike del Ferro en Claron Mc Fadden - 'Italian Opera Meets Jazz' (zondag 26 maart), Tuur Florizoone en Didier Laloy (zondag 30 april) en Jan Willem Roy (zondag 7 mei). "Kortom, echte toppers die je normaal niet zo snel in de theaters tegenkomt. En het kan ook haast niet diverser. Micheline van Hautem is heel gevoelig en Jan Rot biedt op zijn beurt juist top-entertainment met vertellingen rondom de muziek. Tuur Florizoone en Didier Laloy vormen een uniek duo en Claron Mc Fadden verlaat voor haar optreden bij ons zelfs een festival in Lyon waar ze op dat moment optreedt."
De cabaretserie bestaat uit Rob Scheepers - '2016 Uitgescheept (donderdag 17 november) en Ellen Dikker - 'Buitenspel' (donderdag 15 december). "Scheepers behoeft geen introductie", vertelt Elles. "Ellen Dikker stond twee jaar geleden ook hier. Ze staat bekend om haar typetjes, maar ze slaagt er daarnaast in om met haar humor het nodige los te maken bij de mensen."

'Wij-gevoel'
Om de binding met het theater te versterken, komt De Steenakker met een 'Huisvriendenpas' (30 euro) met kortingen en extra acties. "We willen onze huisvrienden elkaar ook laten ontmoeten. Mensen die het podium leuk vinden, vinden elkaar vaak ook leuk", weet ze. "Ook gaan we het theater tegen gunstige tarieven verhuren aan jonge bands, toneelverenigingen en artiesten uit de regio, omdat zij een mooi podium verdienen."
Meer informatie en online kaartverkoop via www.desteenakker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant