ROC Nijmegen gaat De Maasvallei in Boxmeer renoveren.
ROC Nijmegen gaat De Maasvallei in Boxmeer renoveren.

ROC Nijmegen gaat De Maasvallei in Boxmeer renoveren

Onderwijs 678 keer gelezen

BOXMEER | ROC Nijmegen heeft besloten om het bestaande pand van De Maasvallei in Boxmeer te renoveren. Hiermee komen de eerdere nieuwbouwplannen voor de locatie Sterckwijck definitief te vervallen.

Het pand aan de Boxmeerse Begijnenstraat, waar ruim 700 studenten middelbaar beroepsonderwijs volgen, blijft dus in gebruik en wordt grondig opgeknapt.
Eind 2015 werd al een pas op de plaats gemaakt met de nieuwbouwplannen. De exploitatielasten zouden voor ROC Nijmegen onverantwoord hoog uitvallen. Het afgelopen half jaar is gebruikt om diverse scenario's door te rekenen. Uiteindelijk bleek het moderniseren van de bestaande locatie de
beste keuze. De studenten van De Maasvallei en hun ouders zijn over het besluit geïnformeerd. De inschrijvers voor de nieuwbouw en de bij de bouwplannen betrokken partners Fitland en Pantein zijn ook op de hoogte gesteld.
De komende maanden wordt het renovatieplan verder uitgewerkt. Eind dit jaar vindt de aanbesteding plaats. Het doel is om de renovatie uiterlijk eind 2017 af te ronden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant