De huidige situatie op de N271 bij Gennep en Heijen.
De huidige situatie op de N271 bij Gennep en Heijen.

Ombouw N271 bij Gennep staat gepland voor medio 2018

Verkeer en vervoer 145 keer gelezen

GENNEP | De Provincie Limburg maakt in september een evaluatie van de tijdelijke ombouw van de rondweg N271 bij Gennep. Dat heeft Gedeputeerde Eric Geurts deze week in een brief aan de leden van de Statencommissie Mobiliteit en Duurzaamheid van de Provincie Limburg laten weten.

Momenteel worden verkeerstellingen gedaan op de rondweg die tijdelijk ingericht is met afzonderlijke rijstroken voor snelverkeer en landbouwverkeer en hulpdiensten. Dit leidde tot veel kritiek onder weggebruikers. De tellingen die informatie geven over de doorstroming op de weg duren nog tot en met augustus. Na de evaluatie volgt een advies. In zijn brief schrijft Geurts: "Aan de hand hiervan kunnen wij een gedegen advies opstellen voor het uiteindelijke wegprofiel van de N271. Dit advies zal in nader overleg met gemeente Gennep worden opgesteld en ook met respect voor de afspraken die in het verleden zijn gemaakt."
Dat duidt erop dat de weg aangepast wordt naar een 80 km-weg met twee gescheiden rijbanen en een aantal rotondes. Naar verwachting start in het voorjaar van 2018 de uitvoering van dat werk. (JG)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant