Op 30 mei liep de 'tunnelbak' op de Beersebaan onder water. (foto: SK-Media)
Op 30 mei liep de 'tunnelbak' op de Beersebaan onder water. (foto: SK-Media)

Borden moeten waarschuwen bij wateroverlast op Beersebaan (update)

Verkeer en vervoer 184 keer gelezen

CUIJK | De gemeente Cuijk trekt vijftien- tot twintigduizend euro uit om op de Beersebaan in Cuijk digitale waarschuwingsborden te plaatsen die automobilisten waarschuwt als de 'tunnelbak' onder de spoorbrug door extreme regenval onder water komt te staan. "Omdat wij niet kunnen garanderen dat onze buitendienstmedewerkers altijd op tijd zijn", aldus wethouder Gerard Stoffels (ABC).

Op 30 mei viel meer dan 50 millimeter neerslag in korte tijd, waardoor meerdere wegen onder water liepen. Ook de 'tunnelbak' in de Beersebaan liep onder water en een automobilist (nadat hij zelf de hekken had genegeerd) moest zelfs gered worden toen hij met zijn auto vast kwam te zitten in het wassende water. "Het is duidelijk dat we vaker te maken zullen krijgen met extreme regenval en dat de tunnelbak vaker onder water loopt. Onze buitendienstmedewerkers rukken bij wateroverlast massaal uit, maar we kunnen niet altijd garanderen dat zij op tijd zullen zijn om de weg handmatig af te sluiten."
De digitale borden, die naar verwachting in oktober of november geplaatst worden, lichten op wanneer het weggedeelte op de Beersebaan onder water komt te staan. Stoffels: "We bekijken nu of het bord eventueel ook nog voor andere aankondigingen gebruikt kan worden." De VVD heeft inmiddels vragen gesteld over aansprakelijkheid, noodzaak en kostenplaatje (in tijden van bezuinigingen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant