Rondje 33: uitdagende toerfietstocht door het Land van Cuijk.
Rondje 33: uitdagende toerfietstocht door het Land van Cuijk.

Uitdagend 'Rondje 33' uitgebreid met familietocht

Sport 250 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Vele honderden toerfietsers zullen op zondag 24 juli vanaf het Boxmeerse Raadhuisplein vertrekken voor de sportieve fietsproef 'Rondje 33'. Deze dag, daags voor 'Daags na de Tour', staat helemaal in het teken van het wielrennen met een uitgebreid programma van toertochten vanuit Boxmeer door het gehele Land van Cuijk. Voor deze editie is 'Rondje 33' uitgebreid met een familietocht en knooppuntenroute.

Na het succes in voorafgaande jaren zal dit jaar 'Rondje 33' over drie prachtige routes door de dorpen van het Land van Cuijk en de stad Grave opnieuw een geweldige uitdaging zijn. Voor de echte sportfietsers zijn tochten met een lengte van 80, 95 en 133 kilometer uitgepijld. De uitgezette routes, bedacht door Henk Baltussen en begeleid door enthousiaste leden van Toerclub Boxmeer, voeren langs de prachtigste landschappen van de streek en door de gevarieerde dorpen. Bij terugkeer in Boxmeer worden de renners in een feestelijke sfeer onthaald.
Met deze uitdagende tocht wordt het fameuze Boxmeerse 'Daags na de Tour'-gebeuren mede in de schijnwerpers gezet. Op alle wielerkalenders is 'Rondje 33' met stip genoteerd en verwacht wordt dat ook dit jaar vele honderden wielrenners met hun prachtige outfit en mooie racefietsen zich op de dreven en wegen van onze streek doorkruisen.

Goed getraind
Voor Rondje 33 (133, 95, 80 km) zullen vooral de goed getrainde liefhebbers zich in groten getale melden. Voor starters vanuit andere dorpen volstaat aanmelding vooraf (a.vereijken@hetnet.nl). Men kan dan bij doortocht in Boxmeer de formaliteiten afwikkelen. Onderweg worden van alle deelnemers foto's gemaakt die op de website van toerclubboxmeer.nl worden geplaatst.

Familietocht
Dit jaar kunnen ook de gewone recreatiefietsers meedoen aan dit fietsfestival. Er is een vriendelijke route over een afstand van 45 kilometer (Klein Rondje 33) uitgezet, speciaal voor mensen die de tijd willen nemen voor een verkenning van het Land van Cuijk en voor gezellig fietsen, bijvoorbeeld in gezins- of familieverband of met buren en vrienden. Ook de categorie 'senioren' is hierbij van harte welkom.

E-bikers
Voor de groeiende schare van E-bikers is er eveneens de gelegenheid voor sportief vertier. De geplande afstand van 80 kilometer is namelijk goed te doen ook voor oudere E-bikers en de afstand van 'Klein Rondje 33' is tot maximaal 45 kilometer.

Knooppuntenroute
Op verzoek van buurtvereniging Het Spoor is er ook een knooppuntenroute van ongeveer 30 kilometer, met een pauze in Oploo en die gedeeltelijk het traject van Rondje 33 volgt. Deze route is voor alle liefhebbers beschikbaar en te volgen via bestaande knooppunten (behalve het laatste stuk).

Informatie
Aanmelding vóór de start van 'Rondje 33' vindt plaats in Brasserie de Bock, Raadhuisplein in Boxmeer. Vertrek vanaf 8.00 uur voor het 'grote' parcours. 'Klein Rondje 33' start vanaf 10.00 uur (inschrijfgeld is 3,00 euro) en het startmoment voor de knooppuntenroute is tussen 11.00 en 12.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,00 euro. Vanaf 12.00 uur is de feestelijke ontvangst van de terugkerende deelnemers op het Raadhuisplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant