Pauselijke onderscheiding voor Beugenaar Jos Schaminee

Religie 480 keer gelezen

BEUGEN | Jos Schaminee uit Beugen heeft zondag 10 juli uit handen van pastoor Van der Sluis van de parochie Maria Moeder van de Kerk een pauselijke onderscheiding gekregen voor zijn inzet voor de kerk en de kerkgemeenschap van Beugen. De onderscheiding vond plaats in huiselijke kring.

De heer Schaminee is al vanaf zijn jeugd betrokken geweest bij de kerk. Op jonge leeftijd begon hij als misdienaar en later werd hij lid van het parochiebestuur/beheercommissie in de functie van secretaris/penningmeester. Inmiddels vervult hij die rol al zo'n 30 jaar. Hij was de rechterhand van de in 2013 overleden pastoor Van der Steen. Als penningmeester was hij al die jaren (mede)verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de parochie, de verantwoording naar het bisdom (rekening en verantwoording) en de parochie.
Ook aan het fusieproces van de deelparochie in de parochie Maria, Moeder van de Kerk, heeft hij een positieve bijdrage geleverd waardoor dat zonder noemenswaardige problemen verloopt en de Beugense kerk voor erediensten behouden is gebleven. Het is mede dankzij zijn bijna dagelijkse inspanning dat het kerkgebouw in uitstekende staat verkeert.
De onderscheiding is dan ook een welverdiende blijk van grote dank en waardering voor zijn inzet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant