Daags na de Tour: wielerprofs in Boxmeer. (foto: Arjan Broekmans)
Daags na de Tour: wielerprofs in Boxmeer. (foto: Arjan Broekmans)

Daags na de Tour: Nederlands grootste wielerfeest in Boxmeer

Sport 91 keer gelezen

BOXMEER | Het is en blijft bijzonder om de helden van de Tour de France, die op de laatste zondag van juli in Parijs finishen, een dag later in Boxmeer aan het werk te zien. Maandag 25 juli dendert voor de 42e keer het profpeloton door de Boxmeerse straten die ongetwijfeld weer bruisen van sportieve gezelligheid, want Daags na de Tour is al jarenlang een must voor elke wielerliefhebber.

Ook de feestvierder kan die dag zijn hartje ophalen op een van de vier horecapleinen met een keur aan muzikanten. Of in dat ene cafeetje van waar de renners langs stuiven. Daags na de Tour is uitgegroeid tot een wielerspektakel zonder weerga waar jaarlijks tienduizenden bezoekers uit alle windstreken op af komen.

Schijnwerpers
Elk jaar rukt de media massaal uit naar Boxmeer. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Vooral als er Nederlands Toursucces wordt geboekt, staan de schijnwerpers vol op Boxmeer gericht. En dat succes was er dit jaar al vroeg. Nog voor de eerste rustdag in de Tour zette Tom Dumoulin Nederland op de kaart met een heroïsche zege in de koninginnenrit in de Pyreneeën. Natuurlijk stelt de wielerorganisatie alles in het werk om Dumoulin in Boxmeer aan de start te krijgen. Dat geldt overigens voor alle Nederlandse Tourrenners. En wie weet staat er ook een 'trui' aan de start.

Gratis wielerfeest
Het wielerfeest in Boxmeer begint 25 juli om 12.30 uur. Er is onder meer een jeugd- en vrouwen-koers, skeeleraars rijden hun rondjes en na de reclamekaravaan is het om 20.30 uur de beurt aan de profs. De entree is gratis. Gratis is ook het mini-avonturenpark voor kinderen met een klimrots, elektromotoren en skelters, dat langs het parcours wordt ingericht.
Aanvullende informatie via www.daagsnadetour.nl en Facebook en Twitter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant