Het Tuigpaardenconcours vindt plaats op landgoed De Barendonk in Beers.
Het Tuigpaardenconcours vindt plaats op landgoed De Barendonk in Beers.

Tuigpaardenconcours op De Barendonk in Beers beleeft 17e editie

Sport 90 keer gelezen

BEERS | De alweer zeventiende editie van het Tuigpaardenconcours vindt op zondag 24 juli plaats op landgoed De Barendonk in Beers. De paarden staan weer te trappelen om hun wedstrijden te rijden en de organisatie pakt weer uit met een groot aantal gratis activiteiten speciaal voor kinderen en diverse spectaculaire shows welke de aangespannen rubrieken afwisselen.

Herinneren jullie je nog de dappere racepony's met jonge ruitertjes en amazones van Sprong Vooruit, welke vliegensvlug over de steigerbalken sprongen? Ze zijn er dit jaar weer bij. Daarnaast zal er een kür op muziek verreden worden door een combinatie Friesch ras. De Traction Club (Gelre) is aanwezig. Geïnspireerd op plaatjes uit de oorlog zijn ze voor deze dag een speciale aangepaste auto aan het bouwen en ook De Peeltuffers zijn weer present met hun historische tractoren.

Randactiviteiten
Wegens groot succes wordt De Barendonk-competitie hooivorkdarten geprolongeerd: tien teams van drie personen gooien ieder drie keer een hooivork naar een roos op een groot pak hooi. Ook de Landgoederenmarkt waar verschillende standhouders hun waren tentoonstellen of verkopen, wordt wegens succes verder uitgebreid. Inschrijven voor het hooivorkdarten of de Landgoederenmarkt kan via de website. Liefhebbers kunnen zich gratis laten rondrijden met een huifkar en speciaal voor de kinderen zijn er een kinderboerderij en knutselhoek met schminken.
Het programma start om 10.00 uur en zal met gezellige muziek, aan het einde van de middag worden afgesloten. Info: www.tuigpaardenbeers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant