De 22ste Kermisloop van Siebengewald wordt gehouden op zaterdag 20 augustus.
De 22ste Kermisloop van Siebengewald wordt gehouden op zaterdag 20 augustus.

Grensoverschrijdend circuit voor 22ste Kermisloop

Sport 54 keer gelezen

SIEBENGEWALD | Op zaterdag 20 augustus wordt alweer de 22ste Kermisloop van Siebengewald gehouden. Deze stratenloop heeft zich de afgelopen jaren een eigen plek verworven op de loopkalender van vele atleten en trimmers uit zowel Nederland als Duitsland. Mede door het succes van de afgelopen jaren is de Kermisloop ook dit jaar weer onderdeel van een grensoverschrijdend circuit van wedstrijden in Nederland en Duitsland.

In Siebengewald is er altijd een warm onthaal voor de deelnemers en bij mooi weer zorgen de bewoners aan het parcours voor de nodige verfrissing. Een mooie gelegenheid om na of tijdens de vakantie weer aan de conditie te werken of om ontspannen deze gezellige trimloop mee te doen. De loop bestaat uit één parcours door de straten van Siebengewald, waar verschillende afstanden kunnen worden afgelegd, van 300 meter voor de jongste jeugd tot 10 kilometer.
Het is mogelijk om op de volgende afstanden deel te nemen:
- Jeugd van 6 tot en met 12 jaar: 1.000 meter, start 15.00 uur. Om ook de jongste in deze leeftijdsklasse een kans te geven om op het erepodium te komen is er een verdeling gemaakt voor jongens en meisjes van 6 tot en met 8 jaar en een leeftijdsklasse van 9 tot en met 12 jaar;
- Jeugd van 13 tot en met 16 jaar start om 15.15 uur met een ronde van 2,5 kilometer.

Bambinoloop
Voor jongens en meisjes tot en met 5 jaar is er weer de bekende Bambinoloop. De afstand die de allerkleinste moeten afleggen is 300 meter in rechte lijn. Door deze afstand kan het publiek de peuters/kleuters vanaf de finishlijn volgen.

Overige onderdelen
Naast deze jeugdlopen bestaat het programma verder uit de volgende onderdelen:
-Trimloop à 5 kilometer (twee ronden) start 15.45 uur en de trimloop over tien kilometer (vier ronden) start 16.45 uur. Nieuw is dit jaar een estafetteloop van vier deelnemers op de 10 kilometer. Op de 10 kilometer zijn de leeftijdsklasse uitgebreid: M40, M40+, M50+, M60+,V40 en V40+, V50+.

Rabo Runcompetitie
De kermisloop is de eerste loop uit de zevende serie van veertien trimlopen in het Land van Cuijk en Maasduinen, beter bekend als de Rabo Runcompetitie. Ook dit jaar is de Rabobank weer sponsor van het mannenklassement, Safe2Lock brandkasten en kluizen in Heijen staat garant voor het vrouwenklassement en Run2Day ondersteunt de competitie met materiaal en professioneel advies. Meer informatie over deze hardloopcompetitie op www.runcompetitie.nl

Informatie
Na afloop zal de prijsuitreiking plaats vinden op het gezellige terras bij MFC De Klaproos in Siebengewald. Er is tevens douche- en kleedgelegenheid aanwezig. Op alle afstanden zijn er ereprijzen en voor alle deelnemers is er een fraaie herinnering aan de Kermisloop.
Meer informatie is te verkrijgen via tel. (0485) 44 17 17 (Theo Toonen) of (0485) 44 15 80 (Martin Toonen) of per e-mail naar theo.toonen@home.nl. Informatie op internet via www.lgsiebengewald.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant