Kennismaken met bridgen in De Baronie in Boxmeer.
Kennismaken met bridgen in De Baronie in Boxmeer.

Kennismaken met bridgen bij De Baronie in Boxmeer

Sport 233 keer gelezen

BOXMEER | Sinds een jaar wordt er iedere donderdagavond weer in hotel/restaurant De Baronie gebridged. De Bridgeclub Sans Rancune is de op één na oudste bridgeclub van Boxmeer en telt zo'n 110 leden. Vanaf 1 september wordt er weer iedere week gespeeld. De avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 23.00 uur als de uitslag van die avond bekend wordt gemaakt.

Dit jaar wordt voor het eerst gespeeld op basis van sterkte-indeling volgens het programma 'ranking manager'. Dat is gebaseerd op de scores die gedurende de laatste zes speelavonden, waarbij men aanwezig was, zijn behaald. Het is dus een doorlopend systeem (een soort ladder competitie) waarbij er geen lijnen meer zijn en ook geen tussentijdse degradaties of promoties.
Steeds meer clubs gaan over op dit systeem. Groot voordeel is dat het niet uitmaakt voor de ranking als iemand een aantal keren niet kan spelen. Bridgers spelen hierdoor altijd tegen paren die een vergelijkbare ranking hebben. "Gezelligheid staat bij onze club voorop, al is het competitie-element natuurlijk altijd aanwezig. We nodigen dan ook iedereen uit om kennis te komen maken, of je nu beginner of gevorderde bridger bent. Paren met belangstelling voor het lidmaatschap kunnen als gast maximaal vier avonden gratis meespelen na overleg met de wedstrijdleider", aldus voorzitter Hans Bos van Sans Rancune.
Aanmelding liefst vóór 1 september bij de secretaris van Sans Rancune, Joke Brinkhof (jokebrinkhof@live.nl) of telefonisch op 06-46695752.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant