Grootste Koi-show ter wereld in Kasteeltuinen. (foto: Kasteeltuinen Arcen)
Grootste Koi-show ter wereld in Kasteeltuinen. (foto: Kasteeltuinen Arcen)

Grootste Koi-show ter wereld in Kasteeltuinen Arcen

Kunst en cultuur 224 keer gelezen

ARCEN | Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus ontmoeten kwekers van Koi en Koi-liefhebbers elkaar in Kasteeltuinen Arcen tijdens de Holland Koi Show. De Holland Koi Show is uitgegroeid tot het grootste Koi-evenement ter wereld. Daarnaast zijn er unieke Bonsai bomen, optredens van Japanse trommelaars en is er aandacht voor de Japanse cultuur.

Tijdens de Holland Koi Show tonen liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi aan een jury uit maar liefst acht landen. In meer dan 70 speciale bassins zijn de meest bijzondere Koi te zien. Uit 600 wedstrijdvissen wordt een winnaar gekozen. Het blijkt ieder jaar weer verrassend wat de Koi-kwekers hebben weten te selecteren. Er worden in totaal 150 prijzen uitgereikt waarbij de grootste prijs, de 'Grand Champion', op zondagochtend uitgereikt zal worden.
Naast de kleurrijke Koi plus alle benodigdheden voor het houden van deze prachtige vijvervissen, is er ook aandacht voor bijzondere aquariumvissen en aquariuminrichtingen. Er zijn bijzondere aquariumvissen zoals de Betta, zeldzame goudvissoorten en unieke garnalensoorten te zien.

Japans Cultuurfestival
Ook is er aandacht voor Japanse cultuur. Er is een bijzondere collectie Bonsai bomen te zien en er zijn zelfs zeer oude exemplaren te koop. Daarnaast zijn er diverse Japanse vechtsportdemonstraties, Zen-meditatie en Japanse tuinarchitectuur te bekijken en zijn er tuinbeelden te koop. Leden van de wereldberoemde drumgroep Dadadadan Tenko uit Osaka zijn speciaal overgevlogen voor optredens tijdens de Holland Koi Show, dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant