Locoburgemeester Gerard Stoffels reikt Copa uit aan Club Brugge. (foto: Arjan Broekmans)
Locoburgemeester Gerard Stoffels reikt Copa uit aan Club Brugge. (foto: Arjan Broekmans)

'Copa del Agatha is mooie leerschool voor onze jonge talenten'

Sport 230 keer gelezen

SINT AGATHA | Club Brugge is de verrassende winnaar geworden van de Copa del Agatha 2016. De jonge talenten van de Belgische topclub waren vanaf de penaltystip te sterk voor titelverdediger Red Bull Brasil. "Een mooie winnaar van een goed verlopen toernooi", aldus toernooivoorzitter Bob Thomassen.

"Als gemeente Cuijk vinden wij het prachtig om te zien hoe voetbaltalenten van over de hele wereld eens per jaar neerstrijken in Sint Agatha. Teams uit Japan, China en Brazilië. Dat blijft bijzonder", zei locoburgemeester Gerard Stoffels. Hij sprak voorafgaand aan de eindstrijd het publiek en de beide finalisten toe.

Vrijwilligers
"Organisatorisch is het toernooi goed verlopen", kijkt Thomassen terug. "Alleen onze Chinese deelnemer (Shanghai SIPG) gaf de organisatie wat extra werk." Dat werk wordt al acht jaar op rij in Sint Agatha verricht door een klein leger vrijwilligers, grotendeels afkomstig uit het dorp. "De saamhorigheid en bereidheid om er met z'n allen iets van te maken, zorgt ervoor dat de Copa del Agatha elk jaar een succes is."
De dankbaarheid voor die vrijwillige inzet kreeg afgelopen vrijdag een blijvend karakter door de tribune die jaarlijks wordt neergezet om te dopen tot de Frans Burgers Tribune, vernoemd naar de in juni overleden dorpsbewoner. "De tribune draagt de naam van Frans, maar is een ere(n)-
tribune voor alle door de jaren heen overleden vrijwilligers en trouwe supporters", legt Thomassen uit.

Bekroning
De publieksopkomst bleef deze editie achter bij vorig jaar, maar de honderden voetballiefhebbers die wél de weg naar de velden van VCA hadden gevonden, genoten twee dagen lang van hoogstaand voetbal. Club Brugge - op zaterdag al afgeschreven - haalde dankzij een sterke zondag alsnog de finale en klopte daarin na verlenging en penalty's topfavoriet Red Bull Brasil. Cerezo Osaka werd derde, gevolgd door Rangers, Vitesse en Shanghai SIPG. Bruggeling Lois Openda werd uitgeroepen tot beste speler. "Onze spelers konden zich hier meten met talenten uit Japan, Brazilië en China. Dit toernooi is een prima leerschool en de toernooiwinst is een mooie bekroning", besluit de winnende coach Rik de Mil van Club Brugge.

Fotografie: Arjan Broekmans

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Winnaar: Club Brugge.
Afbeelding
Club Brugge viert de winst van de Copa del Agatha 2016.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
NK Levend Tafelvoetbal.
Afbeelding
Onthulling van de Frans Burgers Tribune.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant