Het Beugense muziekfestival Podium B won vorig jaar de Dr. PeelenCultuurprijs.
Het Beugense muziekfestival Podium B won vorig jaar de Dr. PeelenCultuurprijs.

Vier genomineerden voor twee prijzen Dr. PeelenCultuurprijs

Kunst en cultuur 55 keer gelezen

BOXMEER | Jaarlijks wordt de Dr. PeelenCultuurprijs uitgereikt als waardering en als stimulans aan een groep of persoon die op cultureel vlak een opvallende activiteit heeft georganiseerd binnen de gemeente Boxmeer. De commissie heeft vier genomineerden voor de twee prijzen aan het college van B en W voorgedragen: Museum van Postzegel tot Tank, Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek, Meadow Events en Irene van den Besselaar.

Het Museum van Postzegel tot Tank uit Groeningen maakt voor jong en oud de lokale geschiedenis heel levendig met verhalen en voorwerpen uit het verleden.
Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek is genomineerd voor de Revue Caroussel die zij dit jaar heeft gebracht.
De winnaar van de Dr. PeelenCultuurprijs ontvangt een door kunstenaar Sias Fanoembi ontworpen bronzen beeldje van Dr. Peelen en een geldbedrag van 500 euro.

Dr. PeelenStimuleringsprijs
Meadow Events uit Rijkevoort is voor de stimuleringsprijs genomineerd vanwege de succesvolle organisatie van dit tweedaags festival voor een doelgroep waarvoor maar zeer beperkte uitgaansmogelijkheden zijn.
Irene van den Besselaar uit Rijkevoort is genomineerd vanwege haar project P.R.A.K., waarmee ze op een heel ongedwongen manier kinderen uitdaagt hun creativiteit te ontwikkelen.
De winnaar van de stimuleringsprijs ontvangt een bedrag van 150 euro.

Dr. Peelen
Sinds 2005 reikt de gemeente de Dr. PeelenCultuurprijs uit aan een inwoner, vereniging of organisatie die iets bijzonders betekent voor de gemeente Boxmeer op het gebied van cultuur. De prijs is vernoemd naar Dr. Peelen (1601-1667), die in Boxmeer vooral op sociaal-culturele gebieden actief is geweest. Sinds 2015 is daar de Dr. PeelenStimuleringsprijs bij gekomen. Een prijs voor een jong en vernieuwend initiatief.

Prijsuitreiking
Op zaterdag 10 september reiken burgemeester Karel van Soest en wethouder Willy Hendriks-van Haren om 13.00 uur de Dr. PeelenCultuurpijs 2016 en de Dr. PeelenStimuleringsprijs 2016 uit. De prijsuitreiking vindt plaats in de theaterzaal van De Weijer in Boxmeer. Direct na de prijsuitreiking start het cultureel evenement 'Lekker.Uit'. Meer informatie is te vinden op www.boxmeer.nl/drpeelen en op www.Lekkerpuntuit.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant