Het is weer tijd voor de Cuijkse Avond4Daagse. (archieffoto: Arjan Broekmans)
Het is weer tijd voor de Cuijkse Avond4Daagse. (archieffoto: Arjan Broekmans)

'Nieuwe' Cuijkse Avond4Daagse toe aan zesde editie

Sport 46 keer gelezen

CUIJK | Voor zover dat uit de archieven blijkt, was in 1978 de allereerste Cuijkse Avondvierdaagse. Nadat in het jaar 2008 voor de 31ste keer deze avondvierdaagse was georganiseerd, bleek dat in de twee daaropvolgende jaren niet meer mogelijk. Dat was voor toenmalig wethouder Michiel van Veen reden om onder auspiciën van de KNBLO de Cuijkse Avond4Daagse nieuw leven in te blazen. De 'nieuwe' avondvierdaagse rond Cuijk is vanaf dinsdag 6 september alweer toe aan de zesde editie.

Ook het bedrijfsleven is het enthousiasme van de bijna 800 officiële deelnemers in 2015 en de talloze toeschouwers niet ontgaan. De ervaringen van afgelopen vijf jaren zijn de basis voor de organisatie van 2016. De Stichting Avond4Daagse Cuijk is lid van de KWBN, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Vierdaagse van Nijmegen en verantwoordelijk voor jaarlijks 550 avondvierdaagsen, met méér dan 500.000 wandelaars.

Routewijziging
Om beter aansluiting te krijgen met de Cuijkse Kermis is in overleg met de gemeente Cuijk en anderen besloten om, zoals dat vroeger ook het geval was, de intocht te laten plaatsvinden via de Grotestraat en de finish bij de Schouwburg.
Scouting Cuijk heeft dezelfde routes (van 5, 10 of 15 kilometer) uitgezet als in 2015, met hier en daar kleine wijzigingen, hoofdzakelijk vanwege de veiligheid voor de wandelaars en natuurlijk de laatste dag, vanwege de intocht en de finish bij de Schouwburg. De eerste dag is de dag van Cuijk-Noord en Katwijk, de tweede dag die van de Lavendel en Linden, de derde dag Vianen en de slotdag gaat naar Padbroek en Sint Agatha. De laatste dag gaat dus -net als vroeger- via de Grotestraat. Langs de gehele route zijn diverse horeca-ondernemingen voorbereid op de komst van de wandelaars.
De politie Brabant-Noord is door de organisatie om advies gevraagd en er worden door hen een aantal scouts opgeleid tot verkeersregelaar. Alle routebeschrijvingen zijn de komende Avond4Daagse weer genummerd en tevens voorzien van een plattegrond. Evenals vorig jaar zijn er dagelijks EHBO'ers aanwezig.

Inschrijfbureau
Het inschrijfbureau is vanaf deze week van maandag tot en met vrijdag geopend van 18 tot 20 uur. Zowel individuelen als groepen kunnen zich inschrijven bij Danscentrum Verhoeven, Stationsstraat 33 te Cuijk. Voor groepen zijn speciale groepsinschrijfformulieren af te halen bij het inschrijfbureau of bij de organisatie. Op dinsdag 6 september gaat het Startbureau open om 15.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro per deelnemer of begeleider. Een medaille of wandeldiploma behoort tot de mogelijkheden.

Vrijwilligers
De organisatie van de Cuijkse Avond4Daagse wordt ieder jaar geholpen door vele vrijwilligers, zoals Scouting Cuijk, het Rode Kruis en vele anderen. "Toch zijn we permanent op zoek naar vrijwilligers om ons op allerlei terreinen (onder andere bestuursfuncties, inschrijfbureau etc.) te helpen", aldus de organisatie.
Meer informatie over de Avond4Daagse via tel. (0485) 31 46 14 of 31 63 86, info@avondvierdaagsecuijk.nl of www.avondvierdaagsecuijk.nl en de speciale Facebook-pagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant