Padel is een combinatie van tennis en squash. De eerste baan in de regio wordt geopend in Overloon.
Padel is een combinatie van tennis en squash. De eerste baan in de regio wordt geopend in Overloon.

Primeur in de regio: TC Loonse Duinen opent eerste Padelbaan

Sport 430 keer gelezen

OVERLOON | TC Loonse Duinen beleeft een primeur. De Overloonse tennisclub opent als eerste tennisvereniging in de regio een padelbaan. Padel is een snel groeiende sport die met name in Spanje erg populair is. Het is een combinatie van tennis en squash.

Er wordt met vier personen gespeeld op een klein tennisveld (10 bij 20 meter) met glazen zijwanden en achterwand. Net als bij squash kunnen de glazen achterwand en de zijwanden gebruikt worden om de bal te spelen. Padel is geschikt voor jong en oud en kan op alle niveaus gespeeld worden. Tactiek is belangrijker dan techniek en tenniservaring is niet noodzakelijk.

Introductie
TC Loonse Duinen is momenteel één van de bestaande tennisbanen aan het omturnen tot padelbaan. Ter kennismaking houdt de vereniging op zaterdag 24 september een 'Alles mag op zaterdag'-toernooi. Een dag later viert Loonse Duinen haar 40-jarig jubileum en zal de baan feestelijk worden geopend met een demonstratie.
TC Loonse Duinen biedt van 1 oktober tot 1 januari 2017 een proeflidmaatschap voor 25,00 euro aan. Op de website http://tcloonseduinen.visualclubweb.nl is meer informatie over de padelsport en het jubileum te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant