'Dementietafel': bijeenkomst over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking.
'Dementietafel': bijeenkomst over dementie bij mensen met een verstandelijke beperking.

Ervaringen en kennis delen bij 'Dementietafel'

Gezondheid 137 keer gelezen

VELP | De familievereniging Dicht-bij organiseert op woensdag 14 september in samenwerking met Dichterbij (regio Noord/Midden) een zogeheten 'Dementietafel'. Locatie is het Activiteitencentrum in Velp.

In de regio is het de eerste keer dat er een Dementietafel wordt georganiseerd. In tegenstelling tot het Alzheimercafé is de Dementietafel speciaal bedoeld voor familieleden, wettelijke vertegenwoordigers en begeleiders van mensen met een verstandelijk beperking die dementie hebben of eerste signalen vertonen. De Dementietafel wil in een open en ongedwongen sfeer mensen met elkaar in contact brengen om in gesprek te gaan over hun vragen en ervaringen.
Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder. De kans dat zij (gaan) dementeren wordt steeds groter. En het kan al op relatief jonge leeftijd beginnen. Dit proces kan snel verlopen en is ingrijpend. Voor de persoon zelf maar zeker ook voor zijn omgeving, huisgenoten, begeleiders en familie en verwanten. Hoe ga je hiermee om? Hoe kun je je erop voorbereiden? Bijvoorbeeld als het gaat om huisvesting, bejegening, deelname aan de samenleving, veiligheid en zorg in de laatste levensfase. In deze eerste bijeenkomst zal informatie over de diagnose dementie worden gegeven. Vanuit de medische en gedragsmatige kant worden de verschijnselen bij dementie beschreven en de problematiek omschreven.
De bijeenkomst staat ook open voor mensen die een verwant buiten Dichterbij hebben wonen.

Aanmelden
De Dementietafel wordt georganiseerd door de familievereniging Dicht-bij in samenwerking met Dichterbij op woensdag 14 september, van 19.00 uur tot 21.30 uur. Locatie is het Activiteitencentrum in Velp, op de hoek Beukenlaan/Lindeplein.
Aanmelden via het aanmeldformulier op de website van de familievereniging www.fvdicht-bij.nl of via het secretariaat op tel. 06-21286194.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant