Joris Weerts maakte een film over 'Molotov-Man' in zijn geboortedorp Vierlingsbeek. De première is vrijdag in Boxmeer. (archieffoto: Diana Derks)
Joris Weerts maakte een film over 'Molotov-Man' in zijn geboortedorp Vierlingsbeek. De première is vrijdag in Boxmeer. (archieffoto: Diana Derks)

De Weijer start seizoen met filmpremière 'Molotov-Man' en topcabaret

Kunst en cultuur 179 keer gelezen

BOXMEER | De film 'Molotov-Man' van Joris Weerts uit Vierlingsbeek beleeft op vrijdag 2 september zijn première in De Weijer in Boxmeer, dat een dag later het decor vormt van het 'beruchte' cabaretduo Daniël Arends en Patrick Laureij met de voorstelling 'Double Bill'.

De meesten kunnen zich het incident in juni 2012 in het Limburgse Haelen nog wel voor de geest halen. Een op het oog verwarde man bestookte de politie met een molotovcocktail toen zij een hek voor zijn huis wilden weghalen. Niet het incident zelf, maar wat de man zover dreef vormt de inspiratiebron voor 'Molotov-Man'. Het script is geschreven door Joris Weerts, die de film in april heeft opgenomen in zijn geboortedorp Vierlingsbeek. De film is gefinancierd met crowdfunding en beleeft vrijdag 2 april in Boxmeer de première. "Die man kreeg het label 'dorpsgek', maar er ging een heel proces aan vooraf totdat hij flipte. Dat wil ik overbrengen op de kijker", vertelt Joris.

Fictief verhaal
'Molotov-Man' is een fictief verhaal. De hoofdpersoon leeft in angst. Hij wordt voor zijn gevoel geterroriseerd door woonwagenkampbewoners uit de buurt. De politie begrijpt hem niet, de gemeente wil hem niet helpen. Dat onbegrip leidt ertoe dat de hoofdpersoon - Bert - samen met zijn vrouw Marjon en kind een teruggetrokken bestaan leeft in het dorp. "Hij leeft in voortdurende angst en slaapt niet meer. Als hij zijn zoontje naar school brengt, neemt hij een mes mee en uiteindelijk maakt hij van zijn woning een vesting om zijn gezin te beschermen. Hij plaatst uiteindelijk hekken om de woning die op last van de gemeente weggehaald moeten worden", verduidelijkt Joris. "De film moet bewust geen sensatie uitstralen. Het gaat puur om de onmacht bij de hoofdrolspeler."
De shortfilm 'Molotov-Man' wordt vrijdag 2 september om 20.15 uur getoond in De Weijer. Kaarten kosten 5,00 euro.

Double Bill
Op zaterdag 3 september openen de beruchte cabaretiers Daniël Arends en Patrick Laureij het theaterseizoen bij De Weijer officieel met hun voorstelling 'Double Bill'. Wat kun je verwachten? Schurende eerlijkheid & incorrecte grappen. Eerlijke, maar gevaarlijke jongens, dat zijn ze.
De één voor de pauze en de ander na de pauze. Daniël Arends vindt het lekker om zo af en toe uit het 'keurslijf' van zijn eigen avondvullend programma te treden. Even freaken, geen gedoe met een decor of een rode draad, maar lekker haren in de wind en gaan. Nieuwe dingen uitproberen en kijken wat er gebeurt. Zijn partner in crime is Patrick Laureij en dat is niet zonder reden. De Rotterdammer – en dat hoor je – won de jury- en publieksprijs op Cameretten 2013 en is een spannende en veelbelovende stand-upcomedian. Voor zijn debuutprogramma 'Dekking Hoog' ontving hij afgelopen mei maar liefst 4 sterren in de Volkskrant.
"Deze topcombi staat maar in dertien theaters in heel Nederland, vóór ze weer allebei aan hun eigen tour gaan. Dus superuniek. Supervet. Superbijzijn", aldus theaterdirecteur Wieke Vrijhoef van De Weijer.
'Double Bill' is zaterdag 3 september om 20.15 uur. Tickets kosten 17,50 euro (inclusief drankje en garderobe) en zijn te koop via www.deweijer.nl of telefonisch tijdens kantooruren op (0485) 57 49 19.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant