Houten sculptuur van Emmanuel Bour bij het landhuis aan de Groesbeekseweg in Mook.
Houten sculptuur van Emmanuel Bour bij het landhuis aan de Groesbeekseweg in Mook.

KUNSTlust 2016: (toegepaste) kunst in bijzondere Mookse tuin

Kunst en cultuur 91 keer gelezen

MOOK | Kunsthuis De Bakkerij uit het Limburgse Bergen organiseert onder de naam Art Ambassadeur regelmatig exposities op bijzondere locaties in het binnen- en buitenland. Vorig jaar is begonnen met de eerste editie van KUNSTlust in het Brabantse Haaren. KUNSTlust is een expositie van kunst en toegepaste kunst in een bijzondere tuin met landhuis.

Liefhebbers van kunst en lekker eten hebben de mogelijkheid om zich voor een diner met kunstenaars in te schrijven. Dit jaar is het oog gevallen op een mediterraan pand met een ruime tuin aan de Groesbeekseweg 30 in Mook. De eigenaren Bram Vis en Caroline de Witt zijn bereid om hun eigendom in het eerste weekend van september voor publiek open te stellen. Op deze mooie locatie aan de rand van de Mookerheide worden er werken gepresenteerd in verschillende kunstdisciplines. De werken van brons, glas, staal en hout staan voornamelijk in de grote tuin te pronken. De exposerende kunstenaars zijn Jan Verhees (Mook en Middelaar), Henk Adriaan Meijer, Harry Dam, Emmanuel Bour en Imke Beek.
KUNSTlust is geopend op vrijdag 2 september tussen 16 en 18 uur en op zaterdag 3 en zondag 4 september tussen 12 en 18 uur. Locatie is Groesbeekseweg 30 te Mook. Info via tel. (0485) 34 00 74 of www.kunstlust.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant