Veiligere fietsroutes voor (basis)schoolleerlingen. (foto: Ingrid Driessen)
Veiligere fietsroutes voor (basis)schoolleerlingen. (foto: Ingrid Driessen)

Veiligere fietsroutes voor Boxmeerse scholieren

Verkeer en vervoer 99 keer gelezen

BOXMEER | De komende periode worden meerdere aanpassingen uitgevoerd op de routes in Boxmeer die (basis)schoolleerlingen moeten fietsen op weg naar school. Dit heeft onder meer als gevolg dat de Rembrandt van Rijnstraat en Spoorstraat later in september deels afgesloten zullen worden voor alle verkeer.

Het afgelopen schooljaar zijn de Boxmeerse basisscholen De Schelven en De Peppels verhuisd. Door de fusie met De Bonckert gaan de kinderen van Het Ogelijn vanaf volgende week naar hun nieuwe school in het Bolwerk aan de Stationsweg. Omdat kinderen door de fusies verder van school wonen, gaan ze steeds vaker met de fiets.
Vanwege de fusie van Het Ogelijn met De Bonckert, heeft de gemeente Boxmeer in de vakantie al wat aanpassingen uitgevoerd bij speelleercentrum 't Bolwerk aan de Stationsweg. Zo is er nu meer ruimte om fietsen te stallen en de ingang van de parkeerplaats is veranderd.

Grootste uitvoering
De grootste aanpassing voor fietsers komt in de tweede helft van september. Dan wordt het kruispunt van de Spoorstraat met de Rembrandt van Rijnstraat en Oranjestraat aangepakt. In de Rembrandt van Rijnstraat krijgen de fietsers straks meer ruimte om zich voor het verkeerslicht op te stellen. De verkeersregelinstallatie zelf wordt bijna helemaal vervangen en wordt uitgebreid met detectielussen voor fietsers. Tegelijkertijd krijgt de rijbaan in de Spoorstraat dan tevens een nieuwe deklaag.

Werk in uitvoering
Van maandag 19 tot en met zondag 25 september worden de werkzaamheden voor het aanleggen van een fietsstrook en vernieuwen van de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Spoorstraat-Rembrandt van Rijnstraat uitgevoerd. De Rembrandt van Rijnstraat ter hoogte van de aansluiting met de Spoorstraat is dan afgesloten voor alle verkeer. In het weekend van vrijdag 23 september (vanaf 19.00 uur) tot en met zondag 25 september is de Spoorstraat ook afgesloten voor al het verkeer. De Spoorstraat wordt dan voorzien van een nieuwe asfaltlaag en nieuwe markering. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant