De winnaar van de Dr. PeelenCultuurprijs ontvangt een door kunstenaar Sias Fanoembi ontworpen bronzen beeldje en een geldbedrag van 500 euro.
De winnaar van de Dr. PeelenCultuurprijs ontvangt een door kunstenaar Sias Fanoembi ontworpen bronzen beeldje en een geldbedrag van 500 euro.

Dr. PeelenCultuurprijs 2016: vier genomineerden voor twee prijzen

Kunst en cultuur 63 keer gelezen

BOXMEER | Op zaterdag 10 september reiken burgemeester Karel van Soest en wethouder Willy Hendriks-van Haren van de gemeente Boxmeer om 13.00 uur de Dr. PeelenCultuurpijs 2016 en de Dr. PeelenStimuleringsprijs 2016 uit. De prijsuitreiking vindt plaats in de theaterzaal van De Weijer in Boxmeer. Direct na de prijsuitreiking start 'LEKKER.UIT'.

Jaarlijks wordt de Dr. PeelenCultuurprijs uitgereikt aan een groep of persoon die op cultureel vlak een opvallende activiteit heeft georganiseerd binnen de gemeente Boxmeer. De commissie heeft vier genomineerden voor de twee prijzen aan het college van B en W voorgedragen: Museum van Postzegel tot Tank, Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek, Meadow Events en Irene van den Besselaar.
Het Museum van Postzegel tot Tank uit Groeningen maakt de lokale geschiedenis heel levendig met verhalen en voorwerpen uit het verleden. Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek is genomineerd voor de dit jaar opgevoerde Revue Caroussel.
Meadow Events uit Rijkevoort dankt de nominatie aan de organisatie van dit tweedaags festival voor een doelgroep waarvoor maar zeer beperkte uitgaansmogelijkheden zijn en Irene van den Besselaar uit Rijkevoort is genomineerd vanwege haar project P.R.A.K., waarmee ze kinderen uitdaagt hun creativiteit te ontwikkelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant