Wereldtuin Verdeliet in Cuijk houdt op zondag 11 september een poëtisch ontbijt.
Wereldtuin Verdeliet in Cuijk houdt op zondag 11 september een poëtisch ontbijt.

Poëtisch ontbijt bij Verdeliet in Cuijk op zondag 11 september

Kunst en cultuur 73 keer gelezen

CUIJK | Gedichten, live muziek en eerlijk eten. Dat is het recept van het poëtisch ontbijt in Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondag 11 september dragen Herman Verweij, May Rooijakkers en Marion Steur voor en zorgt Felix Gayet voor live muziek. Tussen 9.30 en 11.30 uur kunnen bezoekers smullen van woorden, klanken, een broodje, eitje en meer.

Dit voorjaar presenteerde Herman Verweij, voormalig stadsdichter van Venlo, zijn nieuwe bundel Zolderbrieven. Het is een postuum eerbetoon aan een vader en een moeder die op een cruciaal moment van hun leven door een oorlog van elkaar worden gescheiden. Uit deze intieme bundel draagt hij voor, samen met May Rooijakkers, die op een poëtische verrassing trakteert. Marion Steur schets in haar gedichten wat ze om zich heen ziet. Toch is niets wat het lijkt en maken haar woorden je juist los van het alledaagse. Haar woorden betoveren, ook tussen de regels. Marion laat haar woorden vaak versmelten met kleurig beeldmateriaal. De gitaarklanken van Felix Gayet vielen bij een vorig ontbijt zeer in de smaak. Felix verzorgt ook deze ochtend de muzikale intermezzo's. De presentatie is in handen van Monica Boschman, ex-regiodichter van de Noordelijke Maasvallei.
Het poëtisch ontbijt kost 10,00 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met woensdag 7 september per e-mail: verdeliet@hotmail.com (onder vermelding van je naam en het aantal personen). Wereldtuin Verdeliet is gelegen aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk. Meer informatie via de site www.wereldtuinverdeliet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant