Geldernsch-Nierskanaal nabij Wellerlooi. (foto: Henk Heijligers)
Geldernsch-Nierskanaal nabij Wellerlooi. (foto: Henk Heijligers)

Met gidsen op wandelexcursie naar Geldernsch-Nierskanaal

Kunst en cultuur 221 keer gelezen

WELLERLOOI | Op zaterdag 11 september om 10.00 uur vindt in Nationaal Park De Maasduinen een excursie plaats. De wandeling start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De excursie brengt wandelaars langs de oevers van het Geldernsch-Nierskanaal, is gratis en duurt circa twee uur. Denk aan stevig schoeisel.

Hoewel het nu meer lijkt op een snelstromende bergbeek is het Geldernsch-Nierskanaal vroeger toch echt gegraven. Dit is gedaan om de Duitse landbouwgebieden te ontwateren. Vanaf de Duitse grens heeft het kanaal vrij spel gekregen. Op deze manier kan het water zijn eigen weg naar de Maas vinden en ontstaan er natuurlijke oevers. De Maasduinengidsen nemen de wandelaars mee in de omgeving van dit bijzondere kanaal.

Samenwerking
Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er excursies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant