Pater Moeskroen komt naar Wilbertoord.
Pater Moeskroen komt naar Wilbertoord.

Streekagenda week 36

Kunst en cultuur 154 keer gelezen

Brocante- en rommelmarkt in Vortum-Mullem

VORTUM-MULLEM | Op zondag 11 september organiseert Koninklijke fanfare St. Cornelius uit Vortum-Mullem weer haar jaarlijkse rommel- en brocantemarkt. Deze markt zal zoals gewoonlijk weer worden gehouden op het kerkplein te Vortum-Mullem.

De koopwaar zal worden uitgestald in de diverse marktkramen op het kerkplein en in 't Gemeenschapshuus. Nieuw dit jaar is dus dat het zowel een rommel- als een brocantemarkt is. De markt wordt gehouden op zondag 11 september, begint om 09.00 uur en eindigt om 13.00 uur. De entreeprijs is 2,00 euro en voor kinderen tot 13 jaar bedraagt de entree slechts één euro.


Cursussen schilderen en tekenen starten weer

MOLENHOEK | Atelier Jos Klaver in Molenhoek start in september weer met zijn cursussen tekenen en schilderen. Zowel starters als gevorderden zijn van welkom.

Jos Klaver is zelf beeldend kunstenaar en heeft jarenlange leservaring, onder andere als docent op de Hogeschool voor Kunstonderwijs Artez en op creativiteitscentra. De lessen die hij geeft in deze regio worden inmiddels door velen gewaardeerd.
Contact is mogelijk via tel. 06-38 51 49 12. Info: www.atelierjosklaver.nl.


Pater Moeskroen treedt op in Wilbertoord

WILBERTOORD | Op zaterdagavond 10 september komt de alom bekende Nederfolkband Pater Moeskroen live optreden in de sfeervolle ambiance van café-zaal Amanshof in Wilbertoord. Voor deze pubtour brengen de Paters een karrenvracht aan instrumenten mee, hetgeen zal resulteren in het herkenbare Moeskroen geluid met aanstekelijke folk, feestnummers en meeslepende ballades.

Tijdens deze avond kunnen bezoekers genieten van de bijzondere combinatie: huiskamerconcert, theater en festival. Pater Moeskroen brengt een aanstekelijke mix van vrolijke deunen en humoristische teksten en natuurlijk zullen ook de hits Roodkapje, Dansen, Hela Hola (tuthola), Joost en Laat maar waaien de revue passeren. De Millse formatie Reel to Real zal deze avond in het voorprogramma openen. Verder is er ook een DJ aanwezig. De zaal is vanaf 21.00 uur geopend. Tickets (aan de kassa) kosten 17,50 euro.
Meer informatie en tickets via tel. (0485) 47 89 41 of info@amanshof.nl.


Volkszanger Jannes in partycentrum De Bond

CUIJK | De populaire volkszanger Jannes verzorgt op zondag 11 september een optreden in partycentrum De Bond aan de Beversestraat 18 in Cuijk.

Tijdens deze zondagmiddagmatinee, van 17.00 tot 22.00 uur, zijn ook de The Moonlights van de partij. De entree bedraagt 10,00 euro in de voorverkoop en 12,50 euro aan de kassa. De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Bond (Beversestraat 18) en Primera in Cuijk.


Lezing over Tweede Wereldoorlog in Grave

GRAVE | 'KennisMaker' Jan Timmermans verzorgt op dinsdag 13 september in de Bibliotheek Grave een lezing over de Tweede Wereldoorlog in Grave en omstreken. Vooral jongeren worden uitgenodigd om deze lezing bij te wonen.

Aan de hand van een presentatie neemt Jan het publiek mee in zijn verhaal over de ontwikkeling tot de Tweede Wereldoorlog. Aan bod komen de mobilisatie, de Duitse bezetting en de bevrijding. Vanwege de aankomende herdenking van de bevrijding van Grave, 72 jaar geleden op 17 september, gaat Jan Timmermans met de toehoorders ook in gesprek over de vraag: 'Wat hebben wij (Nederlanders) ervan geleerd?'
De lezing is op dinsdag 13 september en start om 19.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.biblioplus.nl en verkrijgbaar in alle bibliotheken.


Filmvertoning 'De 100 jarige man...' in De Pit

OVERLOON | In het kader van 'Uit op Zondag' organiseert Sociom op zondag 11 september een filmvertoning in De Pit in Overloon.

Vertoond wordt 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween', een film vol humor en fantasie, waarin de memorabele momenten uit het leven van een 100-jarige man de revue passeren.
De filmvertoning is zondag 11 september om 14.30 uur in De Pit, 14 Oktoberplein 2 in Overloon. De entree is gratis (vrijwillige bijdrage).


Country Line Dance in Siebengewald

SIEBENGEWALD | Op zondag 11 september houdt countryclub Mountain-Hill haar maandelijke middag Country Line Dance in De Heidebloem in Siebengewald.

Het dansen in de café-zaal aan de Gochsedijk 4 begint om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Nieuwe leden zijn welkom en er is iedere dinsdagavond les vanaf 20.00 uur. Info via tel. (0485) 34 28 76 of per e-mail: mountain-hill@home.nl.


Nieuw schilderseizoen bij Elsbeth Roest

SINT HUBERT | Ga de uitdaging aan en... kom schilderen in Sint Hubert. Ontdek en ontwikkel je eigen schilderstijl met olie- , acryl- en aquarelverf, pastelkrijt of gemengde technieken.

Kennismaking met o.a kleurenleer, compositie, structuur, perspectief, stilleven, landschap, portret en dier. Expressie, creativiteit en ontspanning staan centraal in de gemoedelijke sfeer van het atelier. De lessen zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 9.15 tot 11.45 uur en op dinsdag en donderdag van 19.30 tot 22.00 uur. 15 lessen kosten 155 euro.
Meer informatie, bel of mail Elsbeth Roest op tel. (0485) 45 18 78 of via elsbethroest@gmail.com.

Meer culturele activiteiten in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 6 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant