10 september: Niersdal Festival met een uitdagende line-up geprogrammeerd door Roepaen.
10 september: Niersdal Festival met een uitdagende line-up geprogrammeerd door Roepaen.

Organisatie Niersdal Festival mikt op 500 bezoekers

Sport 44 keer gelezen

GENNEP | De Jan Linders Niersdal Survivalrun op zondag 11 september is met 1.500 deelnemers (inclusief de Nationale Topklasse) uitverkocht. Wel zijn er nog plaatsen vrij voor het Niersdal Festival de avond ervoor, op zaterdag 10 september. "Wij mikken op 500 bezoekers dit eerste jaar. Het is een try-out en hebben 'n top programmering qua bands en foodtrucks. De uiteindelijke ambitie is om het geheel uit te breiden tot een internationaal event in de Euregio'', aldus Survivalrun-voorzitter Fred Pinckers.

In diverse categorieën gaan zowel wedstrijdlopers als recreanten op zondag 11 september het parcours op. De Niersdal Survivalrun vormt de nationale kick-off van het survivalseizoen ook voor de officiële klassementslopers. Dit jaar heeft de organisatie een primeur op de zaterdagavond ervoor: op 10 september is Gennep gaststad voor de nationale survivalbond, die tevens uitgenodigd is om het 25-jarig jubileum te vieren in Gennep. Burgemeester Peter de Koning is ambassadeur van de Survivalrun en verheugd dat Gennep in het brandpunt van de belangstelling staat. Hij zal samen met Leo Linders het startschot van de run geven op zondag 11 september om 9.30 uur.

Niersdal Festival
Voor liefhebbers van festivals, muziek en lekker eten heeft de organisatie op zaterdag 10 september een heus festival op poten gezet, compleet met vijf bands, foodtrucks en cultuur aan de oevers van de Niers. Het festival is geprogrammeerd door poppodium Roepaen. De organisatie contracteerde vijf upcoming bands. Op een sfeervol festivalterrein spelen Darilyn (Folkpop), singer songwriter Maurice van Hoek, Bourbon Avenue (soul en blues), Bolt & the Swamp People en The HillyBilly Moonshiners sluiten af als folk- en partyband. "We willen een unieke sfeer neerzetten; een sfeer die die past bij een prachtige nazomer'', zegt Pinckers. "Er is voor iedereen wat wils. Goed eten, de beste bands, een festivalsfeer met tenten aan de Niers. We willen iets nieuws neerzetten.''

Ambitieus
De organisatie achter de Niersdal Survivalrun heeft jaren geleden al aangegeven ambitieus te zijn in de opzet. De dag voor de run zelf (bijna 40 unieke hindernissen, 200 vrijwilligers, vijf commissies, een startplein aan de Niers en meerdere sfeerpleinen op het parcours, 1500 deelnemers en een veelvoud aan publiek) komt de organisatie dus met een avondvullende festivalopzet van 17.30 tot 23.00 uur. "Het prachtige decor van het Niersdal en de avontuurlijke opzet van de Survivalrun vormen een mooi decor voor uitdagende foodtrucks met goed eten en een stoere programmering aan bands'', legt Pinckers uit.
Hij is in zijn nopjes met een aantal mooie perspectieven: "Onze Survivalrun vormt de kick-off van het nationale survivalseizoen. We werken actief samen met de bond en komende jaren willen we samen met onze ambassadeur Peter de Koning ook daadwerkelijk de stap zetten over de grens, zodat het een internationale run wordt, want de Niers stopt niet bij de grens."
De ticketservice voor het Niersdal Festival is geopend via www.roepaen.com en www.niersdalsurvivalrun.nl. Een kaartje à 25,00 euro biedt toegang tot het festival met de bands, een drie gangentour langs de rollende keukens en een consumptie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant