De buurtbus tussen Grave en Boxmeer zal ook Cuijkse wijken en kerkdorpen gaan aandoen.
De buurtbus tussen Grave en Boxmeer zal ook Cuijkse wijken en kerkdorpen gaan aandoen.

Buurtbus naar Maasziekenhuis ook via Vianen, Sint Agatha en Cuijkse wijken

Verkeer en vervoer 924 keer gelezen

CUIJK | Bewoners van Sint Agatha, Vianen en de Cuijkse wijken Heeswijkse Kampen en De Valuwe kunnen met ingang van medio december met de bus naar het Maasziekenhuis en terug. Arriva neemt deze locaties op in de buurtbus die vanaf 11 december tussen Grave en Boxmeer gaat rijden. "We weten dat er al langer een behoefte was aan een busverbinding in deze wijken en dorpen en zijn dan ook blij dat Arriva hier een bus gaat inzetten", aldus wethouder Gerard Stoffels (Algemeen Belang Cuijk).

Aanvankelijk had de gemeente Cuijk (in combinatie met Grave) een voorstel gedaan om een pilot te gaan draaien waarbij een buurtbus ook de Cuijkse kernen en wijken aandoet. Die pilot is nu van de baan, omdat Arriva het advies van de beide gemeenten overneemt. Dit betekent dat vanaf 11 december, als de nieuwe dienstregeling ingaat, een buurtbus gaat rijden tussen Grave en Boxmeer en dat deze bus onderweg haltes in Gassel, Beers, Vianen, Heeswijkse Kampen, De Valuwe, Cuijk-centrum, Padbroek, Sint Agatha, Oeffelt, Beugen en het Maasziekenhuis aandoet.

Goed nieuws
Hoe de nieuwe busroute gaat lopen, is nog niet helemaal bekend. De verwachting is in ieder geval dat de buurtbus zal stoppen op het Lavendelplein in de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen. "Wij zijn bijzonder blij dat zo'n grote wijk eindelijk een bushalte krijgt", vertelt wijkraadvoorzitter Erik van den Berg. "Elke vergadering met het college hebben wij de behoefte en noodzaak benadrukt, dus het spreekt voor zich dat we tevreden zijn met dit goede nieuws. Hopelijk blijft het niet bij één halte op de Lavendelkade, maar komt er ook nog een tweede halte op de Heggerank nabij Brouwersbos."

Ruimte in dienstregeling
Waar de huidige buslijn 92 Grave-Cuijk-Boxmeer ook Gennep aandoet, zal de buurtbus dat vanaf dit najaar niet meer doen. "Er is ruimte binnen de nieuwe dienstregeling gekomen, omdat Arriva twee keer per uur tussen Gennep en het Maasziekenhuis een bus zal gaan inzetten", verduidelijkt Stoffels.
Waar de buurtbus tussen Grave, Cuijk en Boxmeer in het verleden voor rekening kwam van vrijwilligers, zal ook in de toekomst -net als nu het geval is- de buslijn worden geëxploiteerd door Arriva. De zogeheten scholierenlijn blijft van kracht tijdens piekmomenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant