Zorgen bij CDA Cuijk over laaggeletterdheid

Politiek 63 keer gelezen

CUIJK | De CDA-fractie in de gemeente Cuijk heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over laaggeletterdheid in de gemeente. Fractievoorzitter Joost Hendriks wil weten hoe groot dit probleem in Cuijk en omgeving is en welke aanpak B en W hanteren.

Aanleiding voor de vragen vormt een rapport van de Algemene Rekenkamer over laaggeletterdheid, waaruit blijkt dat 1,3 miljoen mensen in Nederland niet goed genoeg (kunnen) lezen en schrijven. Maar het probleem is groter, schrijft de Rekenkamer: wie niet kan omgaan met cijfers of met alledaagse technologie, is ook laaggeletterd. En dan zou het om 2,5 miljoen Nederlanders gaan; één op de vijf volwassenen, terwijl de aanpak van de overheid zich niet op die groepen richt. Zo worden er nauwelijks rekencursussen aangeboden.
Hendriks wil nu weten of het college van B en W op de hoogte is van dit rapport, in hoeveel (lokale) situaties laaggeletterdheid een probleem is of kan zijn en welk beleid de gemeente Cuijk hanteert om mensen met een beperkte taalvaardigheid toch mee te kunnen laten doen in de samenleving. Het CDA wil tevens een overzicht van de resultaten die worden behaald met (mogelijke) activiteiten op dit vlak. "Daarnaast willen wij weten of met de huidige aanpak ook een daling van het aantal laaggeletterden wordt bereikt en met welke organisaties wordt samengewerkt om dit probleem aan te pakken", aldus Hendriks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant