Cuijkse wethouder Maarten Jilisen mag van raad aanblijven ondanks kostenoverschrijding.
Cuijkse wethouder Maarten Jilisen mag van raad aanblijven ondanks kostenoverschrijding.

IKC-debacle: raad kritisch, maar wethouder Jilisen mag aanblijven

Politiek 103 keer gelezen

CUIJK | Een meerderheid van de Cuijkse gemeenteraad voelt er niets voor om wethouder Maarten Jilisen (VVD) weg te sturen als gevolg van het debacle rondom de nieuwbouw van het IKC Padbroek in Cuijk, die ruim 1,3 miljoen duurder uitvalt dan begroot.

De Rekenkamercommissie (RKC) concludeerde afgelopen zomer, in een in opdracht van de raad opgesteld rapport, dat de gemeente 'geen regie had gevoerd in het gevoerde proces'. Ook was de informatievoorziening ondermaats en werd al vanaf dag één afgeweken van gemaakte afspraken. Tijdens het proces werd echter geen enkele keer ingegrepen, waardoor de kostenoverschrijding kon oplopen tot meer dan 1,3 miljoen euro.
De coalitiepartijen in de Cuijks raad onderschrijven de kritiek van de RKC, maar leggen de ontstane problemen ook voor een groot deel op het bord van de bouwheer (Optimus). Zij zijn tevreden met de toezegging van Jilisen -die tijdens de raadscommissie van woensdag de gemaakte fouten erkende- dat bij grote projecten 'attenter en beter gecontroleerd zal worden'. Ook worden de aanbevelingen van de RKC overgenomen. Die pleit onder andere voor meer transparantie en meer controle als de gemeente financieel (mede)verantwoordelijk is.
De brede school in Padbroek moet in de zomer van 2017 opengaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant