Het Boxmeerse college van B en W heeft een sluitende begroting voor 2017 gepresenteerd. (archieffoto: Ingrid Driessen)
Het Boxmeerse college van B en W heeft een sluitende begroting voor 2017 gepresenteerd. (archieffoto: Ingrid Driessen)

Boxmeer kent sluitende begroting voor 2017: 'Positief en stabiel beeld'

Politiek 72 keer gelezen

BOXMEER | Het college van B en W van de gemeente Boxmeer heeft deze week de begroting voor 2017 aangeboden aan de gemeenteraad. De begroting en het meerjarenperspectief 2018-2020 zijn structureel en reëel sluitend. "Hebben het evenwicht weten te bewaren tussen lasten en inkomsten. Dat is met deze begroting gelukt en daar ben ik trots op", aldus wethouder financiën Jeu Verstraaten (VDB/LO).

Het college ziet zich ook de komende jaren naar eigen zeggen geplaatst voor een aantal uitdagingen, die de nodige aandacht vragen. "De werkloosheid blijft een groot aandachtspunt. Het aantrekken van nieuwe bedrijven in de gemeente Boxmeer blijft prioriteit houden. In de transformatie van het sociaal domein zijn de nodige stappen gezet, maar het werk is nog niet gedaan. Ingezet wordt op een kwalitatief nog betere zorg, ondersteuning van de mensen die het nodig hebben en stimulering van het zelfoplossend vermogen van de samenleving. De stroom asielzoekers naar Nederland lijkt af te nemen, maar de omstandigheden wijzigen continu en dit vereist de nodige flexibiliteit van alle betrokkenen. Huisvesting en integratiezorg blijven een zorgpunt. Invoering van de nieuwe Omgevingswet en een nieuw bestemmingsplan buitengebied vragen in 2017 veel aandacht", aldus de gemeente. Verstraaten: "Deze uitdagingen vragen niet alleen veel inzet van uren, maar ook veel geld. Randvoorwaarde hierbij is dat wij het evenwicht weten te bewaren tussen de lasten en de inkomsten."

Beelden
De begroting 2017 van de gemeente Boxmeer heeft als thema 'Beelden'. "Met de begroting 2017 brengen wij de financiële positie van de gemeente Boxmeer in beeld voor de komende jaren. Het beeld dat wij tonen is een positief en stabiel beeld. Ook heeft de begroting als boekwerk een nieuw uiterlijk gekregen. Ter uitbeelding van het thema zijn foto's opgenomen van beelden die in onze gemeente staan."
Belangrijke actiepunten voor 2017 zijn naast de hierboven genoemde uitdagingen: uitvoering van de projecten uit de uitvoeringsagenda Land van Cuijk, presentatie van het Masterplan Water, stimulering van de bouw van levensloopbestendige woningen en er zal ingezoomd worden op diverse maatschappelijke vraagstukken op het gebied van leefbaarheid en de rol van vrijwilligers, burenhulp en dorps- en wijkraden. In het investeringsprogramma 2017 is onder andere ruimte opgenomen voor verbetering van wegen en fietspaden, uitvoering van het bomenplan, renovatie van de begraafplaats Sambeek en groot onderhoud van Gryphus Vierlingsbeek. De gemiddelde belastingdruk zal in de gemeente Boxmeer in 2017 ten opzichte van 2016 niet stijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant